Oldebroek: Gerran, Icanita en Lakei kampioen

Nieuws

Op de Fok- en concours dag van Oldebroek stond het kampioenschap hoge limietklasse voor de regio’s Midden West en Zuid op het programma alsook het kampioenschap voor de dresseerkar.

Wim Jansen is het hele seizoen al bijzonder succesvol met de Atleet zoon Gerran van hemzelf en Jakob Oosterlaar en was ook nu de beste van drie regio’s. Heel ongedwongen en met een plezierige uitstraling liep de vos een foutloze wedstrijd. Tweede werd Cor van Dijk met Helandro B en Robbie van Dijk pakte het brons met Ilanda van Henny van Manen en Viggon van Beest.

Toon van Doorn won met Icanita voor de dresseerkar het kampioenschap en had weinig concurrentie. Ook bij de tweespannen voor de oogstwagen was Van Doorn de winnaar met Iris Lonka en Hianca. Cor van Dijk won de ereklasse met Elegant en Pien Jansen had in Wild Rose F het beste damespaard. Heraut en Anton wonnen in handen van hun eigenaar Freek Saris ook nu de tweespanrubriek. De competitie van regio Midden ging naar Etienne Raeven met Jirzela-C.

Bij de hackney’s heeft George Borkent veel progressie geboekt met Triensje van de Wörmink, hij won de lage limietklasse. Roel Smits had in Conviction’s Challenger de beste pony in de hoge limietklasse en in de ereklasse liep Highway’s King Silvester met Johan Boeve vrij gemakkelijk naar de overwinning. Cynthia Ardesch won de damesklasse met Magic Little King en met Ringo Star ernaast ook de tweespanrubriek.

De beste 2-jarige hengst aan de hand was de zwarte Lakei PVK (Dylano x Vaandrager) van Van Korven/Paijmans. Reserve kampioen werd Landheer W (Urgent x Cizandro) van Arie van Wijhe.

Veel meer over Oldebroek leest u binnenkort in Het Showpaard.

Geert Bouius