Tien hackneyhengsten goedgekeurd

Nieuws

Op 19 maart hield het NHS haar jaarlijkse hengstenkeuring op De Nieuwe Heuvel in Lunteren. Veertien nieuw te keuren hengsten werden gepresenteerd, waarvan er tien werden goedgekeurd. Dit betrof een vijftal in de kleine maat en vijf in de grote maat.

Nieuw was dat er per maat categorie van de nieuwe hengsten een kampioen werd aangewezen. In de kleine maat viel die eer te beurt aan Noddyvyse Ring Master (Sunbeam Star Step x Cherry’s Dream Boy) van Jan Deckers. Dit betreft een vijfjarige mooi ontwikkelde pony met een iets zware hals, die goed en ruim beweegt. In de grote maat ging deze nieuwe titel naar de vierjarige Chocolate Inspiration (Brookeborough Flash Jack x Plain’s Windfall) van combinatie Hoogerwaard. Ook hij is in de hals rijkelijk zwaar, maar wel heel degelijk gebouwd. In beweging liet hij ook een goede indruk achter.

Verdeeld over de bekende leeftijdscategorieën, kwamen de oudere al eerder goedgekeurde hengsten eveneens voor de jury. De kopnummers die aan de verplichte verrichting hebben voldaan, werden uitgenodigd voor de kampioenskeuring. In de kleine maat ging de er weer heel mooi in klimmende Westbourne Halmark van gebroeders Van Nispen opnieuw met de titel huiswaarts. De reservetitel was voor Baron’s Tycho van Frits Heinhuis.

In de grote maat werd een nieuwe kampioen gehuldigd. ‘De ‘oude’ kampioen was wel uitgenodigd, maar maakte van die uitnodiging geen gebruik. Het was Bocellie (Plain’s Liberator x Plain’s Splendid) van Mies Jansen en Lammert Vinke die sterk aan trad en in mooie conditie verkeerde en de titel opeiste. Keurig tweede werd de onlangs ook voor de tuigpaardfokkerij goedgekeurde Sir Arie van André Veltkamp.

Tussen de rubrieken door werd er onder andere in twee groepen gereden voor de rijvergunning en verzorgde het gastadres met een tweetal Friese dekhengsten een show.

In de komende uitgave van Het Showpaard is een uitgebreider verslag te lezen. Nog geen abonnee? Als u zich nu aanmeldt, ontvangt u de komende uitgave nog en blijft u tevens het hele concoursseizoen op de hoogte van alle ‘ins’ en ‘outs’.