Tien hengsten aangewezen voor Ermelo, Delviro HBC winnaar Oregon Trofee

Algemeen

Vandaag zaterdag 6 februari werden tijdens de slotdag van de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch van de 19 gepresenteerde hengsten er 9 aangewezen voor het reguliere verrichtingsonderzoek en één (grote maat hackney) voor het verkorte onderzoek.

Hiervan werden er drie uitgenodigd voor de kampioenskeuring. Kampioen werd Indiana (Colonist x Manno) van fokkers en eigenaren Cazemier en Veenstra. Resevekampioen werd de halve hackney Icellie (Bocelli x Jonker) van fokker en eigenaar Rein Bosch. Op plaats drie eindigde Iowa (Colonist x Waterman), gefokt door Aalders en ook eigendom van hengstenhouderij Cazemier. In de breedte is er deze ronde wat meer variatie in bloed dan voorgaande jaren. Als dat beeld in Ermelo voortgezet kan worden, biedt dat wat hoop.

Aan de Oregon Trofee werd door zes hengsten deelgenomen, waarvan er vier over mochten rijden. Het was Delviro HBC in handen voor Harry van Middelaar die dankzij een heel voornaam front en zeer veel beweging voor de verrassing zorgde. Eebert werd in handen van Lambertus Huckriede tweede, gevolgd door Dylano met Mark de Groot en Robbie van Dijk met Fantijn. Zonder overkamping werd Albert Lueks met Ditisem vijfde voor Sanne Welling met Atleet. Foto’s zijn morgen te bekijken op www.rijkvanvulpen.nl en voor een uitgebreider verslag kunt u in de aanstaande uitgave van Het Showpaard terecht.

Aangewezen voor het verrichtingsonderzoek cat.no:

626 (Atleet x Fabricius)

629 (Bocellie x Jonker)

639 (Colonist x Manno)

641 (Colonist x Waterman)

646 (Ditisem x Victory)

653 (Manno x Plain’s Liberator)

660 (Zepplin x Heiring Out)

663 (Colonist x Reflex M)

668 (Crescendo HBC x Marvel)

Aangewezen voor het verkorte onderzoek:

672 (Shanie Strikeler x Jupiter)