Mooie kampioenen op NHS keuring

Nieuws

Afgelopen zaterdag 29 augustus werd op De Nieuwe Heuvel in Lunteren de jaarlijkse keuring van het Nederlansch Hackney Stamboek gehouden. Er werd nu van een ander veld gebruikgemaakt, wat het geheel zeker ten goede kwam.

Tevens kwamen de grote en kleine maat dekhengsten in de baan om hun kampioenschappen in tuig te verdelen. Ook werd er een aantal reguliere wedstrijdrubrieken verreden.

Naar gelang de leeftijden, worden de keuringsrubrieken ingedeeld. Per categorie wordt dan vervolgens een kampioen aangewezen. Aan het einde van de dag wordt dan nog een algemeen dagkampioen gekozen door de jury. Een uitgebreider relaas met betrekking tot de keuringen is in de komende uitgave van Het Showpaard te lezen. Op deze plaats willen we volstaan met het benoemen van de algemeen dagkampioen. Het was het opvallende grote maat (merrie)veulen dat deze eretitel behaalde. Het betreft Briljant (Bocellie x m. Plain’s Kalypse-mv. Plain’s Black Magic) van en gefokt door Peeters uit het Belgische Kalmthout. Deze heel deftige jonge dame heeft een indrukwekkend vooreind en is mooi evenwichtig gebouwd. In beweging blijft het indrukwekkende beeld behouden en showt ze mooi opwaarts.

De vijf deelnemers in het dekhengsten kampioenschap van de kleine maat in tuig, liepen allen een standshow. Kampioen werd de het mooist er in klimmende Westbourne Hallmark (v. Hurstwood Sunbeam) in handen van Peter van Nispen. Meer dan goede tweede werd Baron’s Tycho (v. Conviction’s Boy) van Frits Heinhuis en gereden door Jan van Rooij. Noddyvyse Magic Moment met Lambertus Huckriede, Heemhoeve’s Prince Caspian met Ilse Sweens en Bjorclenn van de Mast met Marlyce de Weerd volgden. Vervolgens de vier deelnemers grote maat die ook allen de standshow mochten lopen. Kampioen werd de er opvallend in klimmende en zeer royaal bewegende Wentworth Ebony (v. Heldon Mistrel) van gebroeders Van Nispen en gereden door Lambertus Huckriede. Ook hier een uitstekende reservekampioen en wel in de persoon van Shanie Strikeler die in handen van Jan van der Westen en ook echt voor ging. Plain’s Beau met Dirk Beijerinck en Tivoli Sunday Boy met Gerard Zwartjens volgden in deze volgorde. De rubriek voor merries in tuig werd gewonnen door de zwarte Highway’s Black Dancer in handen van Roel Smits. Freek Meulemeesters en familie werd in het zonnetje gezet bij de bekendmaking van de beste voorbrenger van deze dag!

Tekst & Foto: Rijk van Vulpen