Zes Hippiade kampioenen gehuldigd

Nieuws

Vandaag 22 augustus werd in Ermelo de Hippiade Mennen gehouden. Tevens werden hier de ereklasse- damesklasse en tweespankampioenschappen van de regionale hackney’s en tuigpaarden verreden. Onder zomerse omstandigheden werden de zes kampioenschappen afgewerkt.

De hackney’s kwamen als eerste in actie in de strijd om het ereklasse kampioenschap. Vijf combinaties werden voor de standshow uitgenodigd en drie reden daarna nogmaals af voor hun eindstrijd. Winnaar werd Rob d’ Achard met Bust Your Buttons die met veel houding en beweging een mooi constante wedstrijd liep. Goede tweede werd Peter van den Brink’s Rider Pro’s Prince die zich groot maakte. Als derde werd Leyrun Prince Caspian met Ilse Sween opgesteld. Deze toonde veel ruimte en beweging, maar ook in een heel royaal tempo. Daarna volgden twee limietpony’s van stal Freriks die zich toch goed staande wisten te houden. In de damesklasse werd een standshow met vier verreden, nadat Here I Am uit de strijd gehaald was wegens verkleuring aan de mond. Dat was jammer, want deze ging heel best en het beloofde een mooie strijd te worden. Nu werd er overgereden door twee heel best gaande pony’s van stal Freriks en het was Chantel met de extra bewegende Eclipse Fly High die stalgenoot Never Thought’s Rockefeller in handen van Agnes Arends voorbleef. Eclipse Easy Rider met Dana Rovers werd derde, gevolgd door Starlight van Peter Bruininx en gereden door Daniëlle Rombouts. In de tweespanrubriek wilde de jury drie spannen nogmaals bekijken. Winnaar werd Peter van den Brink’s span Rider Pro’s Experience en Prince met hetzelfde voorvoegsel. Beide pony klommen er heel best in en toonden zeer veel beweging. Zeer gelijk in beweging en heel mooi qua houding presenteerde Werner Sweens zijn Leyrun pony’s Miss Blue en Miss Lisa. Zij werden tweede voor Cynthia Ardesch die Magic Little King en Ringo Star, die ook steeds beter in de wedstrijd kwamen.

Ook bij de tuigpaarden werd met het ereklasse kampioenschap begonnen. Vanuit een tussengroep werden twee paarden aan de kopgroep toegevoegd die daardoor uit zes bestond. Met een best front en zeer goed vierkant gaand ging de titel naar De Bree in handen van Pien Jansen. Wel heel goede tweede werd Cilardo met Etienne Raeven die er nog iets meer in klom. Wonder van de Ursahof van Gert en Roelie Boverhof was in handen van Margreet Bosma de heel goed bewegende nummer drie. Kersvers Paard van het Jaar Only the Lonely van en met Evelien Corbeek won na het overrijden van de eerste vijf de titel in de damesklasse. Hij liep met sterke en ruime bewegingen en een mooie houding, waarin hij op het laatst wat toe ging geven. Amaretto met Evelien Langerijs groeide in de wedstrijd en toonde best gangwerk en bleef daarmee Evert van Fokkelien Oldenburger voor, maar deze deed niet of nauwelijks voor de anderen onder. In de tweespanrubriek was er een hoofdrol voor de Engelse spannen die eerste en derde werden. Dat van Etienne Raeven won. Hij reed zijn Dijkgraaf samen met Zilver van Lambertus Huckriede. Deze passen qua beweging mooi bij elkaar en gingen heel goed bewegend gelijk op. Met zeer veel houding en beweging en het rechtst naast elkaar werden Zo Wat! en Wapenaar van Joop Witlox in handen van Gerard van der Meulen tweede. De ook heel goed aanpakkende Falco en Finalist van Alberd van Dijk namen de derde plaats voor hun rekening.

Tekst: Rijk van Vulpen

Fotobijschrift: Eclipse Fly High werd Hippiade kampioen damesklasse hackney’s