Lanto HBC (v. Delviro HBC) goedgekeurd

Nieuws

Vandaag, 20 april, werd het verrichtingsexamen van de tuigpaardhengsten in het voorjaarsonderzoek afgerond.

De kampioen driejarige tuigpaardhengsten van Den Bosch, Lanto HBC (Delviro HBC x Patijn) van fokker Douwe van der Boon en in eigendom van de HBC Stal was de enige driejarige die nog overgebleven is in dit voorjaarsonderzoek.

Eerder al wist de vierjarige Kane BFT (Bocellie x Unieko), die door fokker en eigenaar Brian Franken na het debacle van vorig jaar succesvol opnieuw werd aangeleverd, na een verkort onderzoek van 21 dagen het dekbrevet te behalen. Deze stoere hengst is beschikbaar op het station van Freek Saris te Wesepe.

Just Lucky (v. Wentworth Ebony) werd vanwege zijn karakter al snel naar huis gestuurd, ook voor de jeugdige Eebert-zoon Las Vegas, die ook al een week later instroomde, viel het doek tussentijds evenals voor de vijfjarige Jean Pierre (v. Avion Pierre) die op kosten van zijn eigenaren het onderzoek nog voortzette maar vandaag door ‘veterinaire problemen’ geen examen kon afleggen.

Zo verscheen vanochtend alleen Lanto HBC voor de verrichtingsjury en deze kon fraaie cijfers kwijt aan de bruine Delviro HBC-zoon die door trainingsleider Demi van Nispen, heel netjes werd voorgesteld waarbij naast zijn natuurlijke aanleg ook de vrije en blije presentatie opviel. In een mooie balans en met veel schoudervrijheid en een ondertredend achterbeen genereerde de hengst een fraaie lichaamshouding en werd beloond met dito cijfers.

Lanto HBC slaagde met de volgende cijfers: Front 9, Lichaamshouding 9, Zweefmoment 8.5, Actie Voorbeen 9, Gebruik Achterbeen 8, Looplust 8,5 en Algemeen beeld als Tuigpaard een 9. Hiermee werd hij de voorjaarsverrichtingskampioen 2019. De hengst, die vosfactor-vrij is, staat ter dekking op de HVM Stal in Hoornsterzwaag.

Zowel Lanto als Kane BFT werden na afloop, met hun fokkers en eigenaren, feestelijk gehuldigd in het zonnige Ermelo. Hiermee is de tuigpaardfokkerij weer twee aansprekende hengsten rijker.

Foto: Verrichtingskampioen Lanto HBC (v. Delviro HBC) Foto: Digishots