Friese hengsten op Omroep Friesland

Nieuws

Op 14, 15 en 16 januari vindt de KFPS hengstenkeuring plaats in Drachten. Door de huidige maatregelen kan er geen publiek aanwezig zijn bij dit evenement van het Koninklijke Friesch PaardenStamboek. Liefhebbers van over de hele wereld kunnen de zwarte parels toch rechtstreeks volgen bij Omroep Friesland. Online via livestreams in meerdere talen en de finaledag is ook op televisie te zien.

De spectaculaire Matthys 504 was de algemeen kampioen van 2020, zou het hem dit jaar nog een keer lukken? Of pakt de reserve kampioen Nane 492 de titel? Zij en nog vele andere hengsten van het stamboek mogen zaterdag 16 januari weer hun beste beentje voor zetten tijdens de KFPS Hengstenkeuring.

Alle drie dagen is deze hengstenkeuring te volgen op Omropfryslan.nl en de Omroep-app via livestreams in meerdere talen. De uitzending op aanstaande zaterdag is ook te volgen op televisie via de zender van Omroep Friesland. Presentator Gerrit de Boer zal de presentatie verzorgen in samenwerking met Henk Dijkstra die met zijn deskundige commentaar de hengsten zal introduceren. 

Op donderdag 14 en vrijdag 15 januari staat de tweede bezichtiging van de jonge hengsten centraal. Na de eerste bezichtiging halverwege december zijn er 112 hengsten opgenomen in de selectie voor stap twee op weg naar een mogelijke carrière als stamboekhengst. 

Zaterdag 16 januari barst de strijd los tussen de stamboekhengsten.

Wie wordt tijdens de bijzondere editie van dit jaar de kampioen?

In het programma van zaterdag is ook een aantal verrassende items te zien.

PROGRAMMA hengstenkeuring via Omroep Friesland