Hippiade kampioenen gehuldigd in Lunteren

Nieuws

Zaterdag 20 augustus hield het NHS haar jaarlijkse hackney keuring op de Nieuwe Heuvel in Lunteren. Zij organiseerde de kampioenschappen dekhengsten kleine- en grote maat en tussendoor werden tevens de Hippiade kampioenschappen voor de tuigpaarden en hackney’s verreden.

Het ereklasse kampioenschap kleine maat werd gewonnen door de over veel beweging beschikkende Heartland Bust Your Buttons van gebroeders Van Wanrooij in handen van Rob d’ Achard. Op voorhand niet voorspeld, maar dankzij een prima optreden werd Femke Kimenai met Conviction’s Sunny Boy tweede.

Het kampioenschap damesklasse werd een prooi voor de elegante combinatie Here I Am in handen van Els d’ Achard. Ook hier was de nummer twee niet op voorhand vast. Het was Inge jansen die Tivoli Sunday Boy keurig naar plaats twee reed. Eclipse Fly High, de Noordelijke favoriet, werd beide keren wat ver terug geplaatst. De strijd bij de tweespannen was met drie aanspanningen wat minder groot, maar leverde wel heel fraaie sport op. Jerry Vierwind pakte de titel met Indigo en Lowland’s Revelation. Jan de Vaan met zijn bekende Reedhill’s Dancing Queen en Eyecatcher was goed voor plaats twee.

De dekhengsten kleine maat kregen een goede kampioen in de over een heel mooi vooreind beschikkende Magic Hallmark in handen van Peter van Nispen. Brookfield May Way met Anneke Huckriede naam plaats twee in. In de titelstrijd grote maat was het de weer in uitstekende vorm verkerende Eclipse Flash Dance met Demi van Nispen die na een spannende strijd Sir Arie met André Veltkamp zelfs voor wist te blijven!

De Hippiade rubrieken tuigpaarden waren wat kleiner van omvang, maar zeker ook de moeite waard. Jet ereklasse Hippiade kampioenschap viel ten prooi aan de extra gaande Berino in handen van Mark de Groot. Hij won van de ook heel tuigtypische Cilardo in handen van Etienne Raeven. Bij de dames was het Christine Mensink die Zilver D van John en Ada Donck in grootste vorm showde en daarmee De Bree in handen van Pien Jansen voor kon blijven. Het kampioenschap tweespannen ging naar de hechte e echte eenheid PrimeVal Wizzkid’s Gonda en Arlanta met Derk Jan Mekkes. Uitstekende tweede werden Zo Wat! En Wapenaar met Gerard van der Meulen.

Meer over Lunteren is te lezen in de komende editie van Het Showpaard

Foto: Johnnij van Ingen