Alle oranje rozetten op Schiermonnikoog voor Stal Bouwman

Nieuws

Paarden gehuisvest in de stallen van Jan en Susan Bouwman uit Nijeveen zorgden voor winst in alle vijf rubrieken op het concours te Schiermonnikoog op donderdag 10 juli. Een handvol stallen ging mee naar het kleine, rustige en meest Noordelijk gelegen Friese Waddeneiland. Egberdina’s Arwyn (v. Doaitsen) en Minne van de Egberdina Hoeve (v. Beart) staken er met kop en schouders bovenuit in de limietklasse en werden derhalve door eenmansjurylid Siebren Kalsbeek uitgenodigd voor een overkamping. In deze finale pakte Minne het beste aan en was hij het meest ruim in zijn beweging en won.

In de ereklasse en tevens de damesklasse was het dekhengst Tjaarda 483 (v. Time) die dankzij een mooi front en goed aantredend achterbeengebruik de winst pakte. In de ereklasse kreeg hij echter wel hele sterke concurrentie van Ulbe fan de Noeste Hoeve (v. Beart) van Pieter Okkema en in de damesklasse waren het vooral Hielke (v. Heinse) en stalgenoot Minne van de Egberdina Hoeve die hem qua beweging en houding bijna konden evenaren.

In de meerspanrubrieken waren het wederom Nijeveense paarden die op kop eindigden. Claes (v. Doaitsen) werd zowel voor het tandem als het tweespan ingezet. In het tandem kreeg hij Minne van de Egberdina Hoeve voor zich en dat pakte bijzonder goed uit. Het duo liep goed voorwaarts en beide paarden waren in houding en stelling netjes. Feike Holtrop had Andries H (v. Goffert) en voorpaard Egberth van de Zonschate (v. Jasper) eveneens mooi aan het lopen met soms nog iets te strakke strengen, maar wel met mooie houdingen. Ze werden tweede. Claes van Henk de Man uit Spijk kreeg Egberdina’s Arwyn naast zich in de tweespanrubriek en samen vormden zij zonder meer de mooiste en meest gelijke eenheid. In bewegingen waren ze eveneens gelijk en leverde dat het vijfde oranje rozet op.

Tekst: Johanna Faber

Foto: ww.johannafaber.nl

Bijschrift foto: Minne van de Egberdina Hoeve in de limietklasse met Gerbrich Elgersma