Pien met Joker spekkoper

Nieuws

Op donderdag 29 juli werd in Terschuur de Veluwe en Vallei Fokdag georganiseerd met als hoogtepunt het kampioenschap tuigpaarden gereden door dames van de regio’s Midden, West en Zuid.

Zes combinaties probeerden deze titel te veroveren en vier mochten er overrijden. Joker (v. Delviro HBC) van Martin Oosterlaar en Wim Jansen liep met Pien Jansen met vaste tred en werd dameskampioen. Roelofsen Horsetrucks Bentley VDL met Hanneke Mekkes werden tweede voor Karina van Bruggen en de ook sterk optredende King Thomas van L. Ammerlaan die met Marcel van Bruggen de kleine limiet domineerde. Plaats twee ging naar Jericho (v. Dylano) van Egbert en Els Kruiswijk met Mark de Groot aan de leidsels voor Jaims H (v. Bentley VDL) van Hut binnengeroepen in handen van Derk Jan Mekkes.

In het merriekampioenschap van de regio Midden Nederland verschenen zeven merries in de baan. Zuidelijke Waldemar-dochter Elegant spring er bovenuit in handen van Cor van Dijk en bezette de kopplaats. Roelofsen Horsetrucks Havana (v. Bentley VDL) mocht met Derk Jan Mekkes als tweede opstellen maar valt ook buiten de regio. Hiermee werd de als derde geplaatste Manno-dochter Funita met Henk Hammers de kampioen. Plaats vier was voor de aan Funita verwante Kianita (v. Eebert) van Gert Kamphorst die werd voorgesteld door Aris van Manen.

In de competitie was het oranje lint voor Lakei PVK (v. Dylano) van Leonie Paijmans die door Kees Kimenai wordt gereden. Wout Liezens Lendoline (v. Eebert) en Henk Hammers werden tweede en Landheer (v. Fantijn) en Piet Lijffijt mochten al derde opstellen voor Mariantha H (v. Cizandro) met Ad Bakx en Sir Arie-nakomeling Lex met Wim Jansen. Fontana D (v. Waterman en Ada Donck boekten een overwinning in de grote limiet en tweede werd Patijn-zoon Roelofsen Horsetrucks Hugo met Derk Jan Mekkes en Johan Kramers Jara (v. Cizandro) trad eveneens sterk op met Nico Calis. Zij werden derde voor Delviro HBC-dochter Jarina van Jan Thijs met Harrie Claassen.

In de Young Ridersrubriek liep Frank Fitzpatricks Renvyle Imondro (v. Cizandro) met Kevin Huckriede aan de leidsels naar de winst en debutant Roy Brand wist met Jericho van Egbert en Els Kruiswijk heel netjes tweede te worden. Roelofsen Horsetrucks Hugo en Mieke ter Schure werden derde. Cizandro-zoon Hubert en Lambertus Huckriede wonnen de Cambridge Cole trofee in de door dekhengsten gedomineerde ereklasse. Heliotroop (v. Colonist) van Harco en Grietje Naber werd met Henk Hammers als tweede opgesteld en Idol (v. Manno) van Blackhorse BV werd met Mark de Groot  derde. De dresseerkarrubriek kwam weer op naam van Alwin (v. Manno) en Bud de Gooijer die de overwinning niet kon ontgaan.

Foto: Damesklasse kampioen Joker met Pien Jansen (Foto Johnny van Ingen)