CK Zuid zeer geslaagd

Nieuws

KWPN Tuigpaard regio Zuid organiseerde haar Centrale Keuring op 11 juli in Waalwijk met daarnaast ook diverse aangespannen rubrieken.

Miantha H (v. Cizandro) komt uit meervoudig Nederlands kampioene Biantha V elite preferent (Manno x Renovo) en kon als fraaie kampioene worden gehuldigd en trad hiermee in de voetsporen van haar moeder met als lovend juryrapport: “Zeer tuigtypisch, evenredig gebouwd met de hals er goed op staand. Zij heeft een mooi hoofd en veel nek en kap. Absoluut een tuigpaard met heel veel takt en balans in haar tuigtypische bewegingen.”

Miantha mag uiteraard naar de NMK evenals vijf driejarige merries. Hierbij op kop wederom net als in 2020 een fokproduct van Hans en Lotte Castelijns, Nurzela van Hapert (v. Julius van Hapert uit Kirzela van Hapert v. Atleet) beide ouders zijn veulenboekers maar dat is Nurzela niet aan te zien! Haar jurybeoordeling luidt: “Uitgesproken tuigpaardtype en evenredig gebouwd met zeer veel uitstraling. Ze heeft de hals er zeer goed op staan en goede voeten maar zou nog even meer maat mogen hebben. In beweging klimt ze er geweldig in met zeer veel actie en ruimte in het voorbeen. Het achterbeen heeft zeer veel buiging maar zou nog een fractie meer ondergebracht mogen worden.”

Op plek twee een fokproduct van Jan Ermens uit zijn stermerrie Fijantha. Deze Niantha (Cizandro x Larix x Unieko) mocht ook door naar de kampioenskeuring en werd als volgt omschreven: “Uitgesproken tuigtypisch met veel uitstraling, een fraaie voorhand, zeer veel schoft en schouder, goede bovenlijn en opvallend goede lendenen. De croupe is iets recht. In beweging beschikt ze over een goede techniek met veel lichaamshouding en een krachtig achterbeengebruik. Het voorbeen zou even meer uitgelegd mogen worden en ze zou met iets meer bravoure mogen optreden.” Als derde Nadira-T (v. Cizandro) uit Petra (Koblenz x Waterman) gefokt en in eigendom van Harry Tonnaer en als vierde werd opgesteld de door Piet van der Velden gefokte Nelinda Elarda V (v. Cizandro uit Berlinda Elarda keur v. Manno) van Edith de Wild en Dort Jan Raaijmakers. De vijfde driejarige die werd doorverwezen is Noortje H (Eebert x Marvel x Waterman) van fokker/eigenaar Kees van Herpt.

Rendelina (Maximiano I&S uit Fendi Liena ster v. Manno) van f/e Ermens was het enige veulen maar verdiende de eerste premie ruimschoots en werd daarmee kampioen.

Lees meer over deze keuring en de tuigrubrieken in ons komende magazine…

Foto: Miantha H(ermasnussen) (Foto Johnny van Ingen)