Texel weer zeer geslaagd

Nieuws

Afgelopen donderdag 28 juli werd op Texel weer de jaarlijkse landbouwdag gehouden. Deze dag wordt door een paar duizend, voornamelijk vakantiegangers, bezocht. De tuigpaarden verreden hier een aantal officiële wedstrijden en ook de hackney’s waren nu van de partij voor enkele promotierubrieken.

Voor de tuigpaarden betreft het een regionaal concours, maar diverse nationale rijders waren eveneens van de partij. Voor hen was het een mooie ‘warming up’ voor het aanstaande klavertje drie kampioenschap dat morgen in Opmeer verreden zal worden. Vijf klavertjes drie kwamen in de baan en maakten er gezamenlijk een mooie show van. De jury wilde drie aanspanningen over zien en Ulle Haarsma won de strijd met zijn voortvarend showende Varanno, Elburg en Sunlight. In een iets rustiger tempo showden de PrimeVal’s Bentley VDL, Wizzkid’s Gonda en Atlanta zich in handen van Derk Jan Mekkes keurig naar plaats twee. Voor Leendert Veerman met zijn ook prima acterende Besterly’s Amadeus, Eribo en Fantast was plaats drie. De aanspanningen met Gerard van der Meulen en Jan Jordans volgden. In de ereklasse was Besterly Amadeus met Leendert Veerman een klasse apart en won voor een heel deftige PrimeVal Bentley VDL met Derk Jan Mekkes. Söndral met Cees Klinkhamer, Cetrienes met Rony Beuving en Amaretto met Thijs Blankendaal volgden in deze volgorde na het over rijden.

In de lage limiet was eerder op de dag de winst al naar Atlanta en Derk Jan Mekkes gegaan en in de hoge limietklasse was de winst voor Elburg en Ulle Haarsma. Haarsma won ook de tweespanrubriek en deed dit met de mooi gelijk opgaande Zavanno en Sunlight. Met Bentley won Hanneke Mekkes de eveneens goed bezette damesklasse.

Tekst & Foto: Rijk van Vulpen