5 tuigpaardhengsten in 2e voorrijronde

Nieuws

Op maandag 14 september stond de eerste keer voorrijden op de agenda en de 10 driejarige hengsten die dit voorjaar uiteindelijk werden aangewezen werden voorgesteld in de 100 meter baan van de KNHS. Vandaag 28 september volgde de tweede voorrij sessie. Nog net een aantal uren voordat de nieuwe kabinetsmaatregelen bekend werden kon hierbij nog publiek aanwezig zijn.

De nadruk lag ook ditmaal niet alleen op de showdraf maar vooral op de natuurlijke aanleg. Tevens werd gefocust op gehoorzaamheid en trainbaarheid evenals de kwaliteit van de stap.

Twee van de voorgereden driejarige hengsten die twee weken geleden ook hun opwachting maakten, schitterden vandaag door afwezigheid waardoor het aantal vandaag uitkwam op vijf.

Cizandro-zoon Meander viel af en Icellie-zoon Magistraal was afwezig door veterinaire redenen.

De vijf hengsten die in deze tweede voorrijronde werden gepresenteerd zijn:

652 Maximiano I&S (Baarzens Jagerszoon x Plain’s Liberator) f/e Stefan Rozendaal

676 Magnifiek (Idol uit Helise v. Atleet) f. Henri Kruidhof, e. Lambertus Huckriede

683 Maestro (Image x Goldalina W v. Atleet) f. Henk Minkema e. Toon van Doorn

684 Macho van het Fledderbosch (Indiana uit Emone v. Unieko) f. Johan Arends, e. William Duffy & Erin Shea

685 Milan (Indiana uit Uwandra v. Atleet) f. Wim Cazemier, e. combinatie H.P. Cazemier/W. Huberts

Hen wacht nog een sperma onderzoek en cornage onderzoek, als ook dit in orde wordt bevonden, kunnen de hengsten op dinsdag 13 oktober nogmaals worden voorgereden en naar gelang dat optreden en de uitslag van de veterinaire keuring kan de aanlevering aansluitend wel of niet plaatsvinden.

De planning is dat het verrichtingsonderzoek voor de tuigpaardhengsten 13 oktober zal aanvangen en ditmaal 21 dagen zal duren. De kans dat er bij dit najaarsonderzoek, in tegenstelling tot het voorjaarsonderzoek, wel publiek aanwezig mag zijn wordt helaas niet groot geacht.

Foto: Maximiano I&S van Stefan Rozendaal met Aris van Manen (Foto: Johnny van Ingen)