9 tuigpaardhengsten aangewezen

Nieuws

Tijdens de eerste bezichtiging op 4 januari in Ermelo werd de door Arends gefokte Indiana-zoon Macho van het Fledderbosch (uit Emone v. Unieko) van Klaas Buist en Harold Dekker, als één van de meest positief opvallende hengsten, onder luid publiekelijk protest afgescheept met alleen een ster verklaring

In aanloop naar de tweede bezichtiging in Den Bosch, waarvoor in eerste instantie op 4 januari door de toenmalige hengstenkeuringscommissie zes hengsten waren uitgenodigd, werd er door het Algemeen Bestuur van het KWPN ingegrepen en op 17 januari een herkansing aangeboden. Daar kregen nog eens 9 hengsten een ticket voor de tweede bezichtiging in Den Bosch, waaronder Macho van het Fledderbosch.

Van de 15 hengsten die vandaag in Den Bosch aantraden werden er uiteindelijk 9 aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Vier van hen mochten zich nogmaals presenteren in de kampioenskeuring en ook hierbij kreeg Macho van het Fledderbosch de meeste publieksbijval.

Henk Rootveld gaf als voorzitter van de herkeuringscommissie aan, het enthousiasme van het publiek te horen en benoemde Macho van het Fledderbosch als kampioen van de nieuwe jaargang. “Hij klimt er goed in en wij luisteren naar het publiek want we willen ook graag heelhuids naar huis”.

De 9 aangewezen hengsten zijn:

652 Maximiano I&S (Baarzens Jagerszoon x Plain’s Liberator) f/e Stefan Rozendaal (doorverwezen op de 1e 1e bezichtiging)

656 Meander (Cizandro uit Briannalina v. Larix) f. Sijmen en Greet Korevaar, e. Tjalling de Boer (doorverwezen op de 2e 1e bezichtiging)

663 Mooiman (Dylano uit Zarona v. Manno) f. Antoon Epskamp, e. Gebr. van Manen (doorverwezen op de 2e 1e bezichtiging)

672 Micellando van Altrido (uit Heolanda D v. Cizandro) f. Fam. Doornbos, e. Leo Wijkmans (doorverwezen op de 2e 1e bezichtiging)

676 Maestro (Idol x Atleet) f. Henri Kruidhof, e. Lambertus Huckriede (doorverwezen op de 1e 1e bezichtiging)

683 Maestro (Image x Atleet) f. R. Haasjes, e. Harry van Middelaar (doorverwezen op de 1e 1e bezichtiging)

684 Macho van het Fledderbosch (Indiana uit Emone v. Unieko) f. Johan Arends, e. Klaas Buist en Harold Dekker (doorverwezen op de 2e 1e bezichtiging)

685  Milan, (Indiana uit Uwandra v. Atleet) f. Wim Cazemier, e. combinatie H.P. Cazemier/W. Huberts (doorverwezen op de 2e 1e bezichtiging)

691 Montana (Unieko uit Velony II v. Patijn) f. Wim Cazemier, e. Leo Wijkmans (doorverwezen op de 1e 1e bezichtiging)

Oregon Trofee

Even leek de prestigieuze Oregon Trofee geen doorgang te kunnen vinden maar gelukkig keerde het tij op tijd en werden er afspraken gemaakt over het plaatsen van alleen de eerste twee die via een standshow werden uitgenodigd voor de finale. Daarmee verschenen er toch vijf hengsten in de baan en deze maakten het de juryleden niet gemakkelijk. Verrassende winnaar werd Icellie van fokkers en eigenaren Rein en Dini Bosch, gereden door Harm Jan Veenstra.

Foto: Kampioen van de nieuwe jaargang Macho van het Fledderbosch (Foto Johnny van Ingen)