9 tuigpaardhengsten alsnog door

Nieuws

Vanmiddag vrijdag 17 januari kregen de hengsten die op zaterdag 4 januari tijdens de eerste bezichtiging niet werden doorverwezen naar de tweede bezichtiging in Den Bosch, een herkansing aangeboden. Voor de inmiddels verkochte winnaar van de oefenavond in Hellendoorn kwam dit helaas te laat maar de herkeuringscommissie verwees alsnog negen van de ruim 20 aangeboden hengsten door.

Voor de Hongaarse Jozsef Ajtai was het zeker de moeite waard om met zijn beide hengsten, die door Robbie en Chantal van Dijk werden getraind, terug te komen. Alle twee mogen ze zich in Den Bosch opnieuw presenteren: de bruine Cizandro-zoon Max van het Rodeland (uit Aliena v. Tempelier) en de schimmel Maydol (Idol uit Zarina v. Roy M).

De door de eerste Fokkers van het Jaar, Sijmen en Greet Korevaar, gefokte Meander (Cizandro uit Briannalina v. Larix) van Tsjalling de Boer kreeg nu ook groen licht evenals de reserve kampioen van de tweejarige hengsten: Mooiman (Dylano uit Zarona v. Manno) gefokt door de meest recente Fokker van het Jaar, Antoon Epskamp en in eigendom van Gebr. van Manen.

Ook de door Sjoerd Cazemier gefokte Mr. Blue Sky (Idol uit Afira v. Saffraan), inmiddels in eigendom van Brian Franken, is nu een ronde verder.

Van Icellie kregen twee zonen alsnog groen licht voor Den Bosch. Dit betreft de door Fam. Doornbos gefokte Micellando van Altrido (uit Heolanda D v. Cizandro) van Leo Wijkmans en de door Hans Castelijns gefokte Marcus van Hapert (uit Zina v. Manno) van Lambertus Huckriede.

Tot slot kregen de in de laatste groep voorgestelde Indiana-zonen, waarbij tijdens de eerste bezichtiging het publiek tijdens de afwijzing de meeste verontwaardiging liet blijken, ditmaal wel de kans om zich in Den Bosch te komen bewijzen. Johan Arends fokte Macho van het Fledderbosch uit Emone v. Unieko en deze is in eigendom van Klaas Buist en Harold Dekker. Indiana’s tweede doorverwezen zoon, Milan, is een fokproduct van Wim Cazemier en in eigendom van de combinatie H.P. Cazemier/W. Huberts.

Samen met de 6 al eerder doorverwezen tuigpaardhengsten hebben nu totaal 15 hengsten een ticket voor de tweede bezichtiging in Den Bosch.

Foto: Macho van het Fledderbosch van Klaas Buist en Harold Dekker (Foto Johnny van Ingen)