Kampioenenregen op Hippiade en Hackneykeuring Lunteren

Nieuws

Vijf Hippiade kampioenen gehuldigd in Lunteren, Briljant algemeen kampioen op hackneykeuring

Vanuit alle regio’s kwamen zaterdag 18 augustus de tuigpaard- en hackneyrijders naar manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren om daar deel te nemen aan de jaarlijkse Hippiade kampioenschappen.

Bij de tuigpaarden gingen de titels naar Fantijn (v. Patijn) en Linda Boelens in de openklasse, Emerson (v. Manno) met Manon Veerman in de damesklasse en bij de tweespannen kreeg het span Anton (v. Sire) en Heraut (v. Bentley VDL) van Freek Saris de kampioenssjerpen omgehangen.

Voor de hackney’s waren er alleen een openklasse en dameskampioenschap te verrijden. Noddyvyse Magic Moment (v. Heartland Prophet) van de gebroeders Rast won met Lambertus Huckriede de openklasse en Heartland He’s Never Too Late (v. The Postmaster) van de gebroeders Van Wanrooij was de beste met Els d’Achard in de damesklasse.

Centrale Keuring Nederlands Hackney Stamboek

Voorafgaande aan de Hippiade kampioenschappen vond de Centrale Keuring van het Nederlandsch Hackney Stamboek plaats. Met uitzondering van de veulens kwamen er geen grote aantallen voor de keuringscommissie.

De familie Mom had het kampioensveulen in het mooie merrietje Eclipse Perfect Day (Eclipse Moviestar x Heartland Extravagance). Algemeen kampioen werd de bijzonder mooi in het type staande Briljant (Bocellie x Plain’s Liberator). Deze 3-jarige merrie is van Lammert Vinke en heeft veel uitstraling. Bij de oudere predicaatmerries won Highway’s Black Dancer (Star Dancer x Waveny Boy) van de familie Smits voor de zevende keer het kampioenschap.

Salina (v. Björclenn van de Mast) won met Demi van Nispen de aangespannen merrierubriek en Demi pakte met Magic Eclipse Flash Dance (v. Southside’s Equalizer) het kampioenschap dekhengsten grote maat. Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield) liep met Lambertus Huckriede naar de titel bij de kleine maat.

Meer over de Hippiade kampioenschappen en centrale keuring kunt u binnenkort lezen in HSP 6

Geert Bouius