eerste editie CH Bakkeveen nat verlopen

Nieuws

Voor het eerste jaar wist de organisatie van CH Bakkeveen een officiële concours voor de regionale rijders van regio Noord te organiseren. Helaas viel er voor en tijdens de aanvang van het concours veel regen, waardoor het terrein erg zompig en zwaar was. De deelname kon wat beter, om een beetje gelijke deelname in de rubrieken te krijgen hebben sommige lage limiet paarden gestart in de hoge limiet.

De juryleden beoordeelden de paarden individueel, middels de tablets. Echter ging dit nog niet helemaal goed, omdat de uitslagen niet goed doorkwamen. Op een gegeven moment werd dit te gek en zijn de rijders op verzoek van de ringmeester stappend de baan rond gegaan om te wachten op de uitslag en zo hun paarden te ontzien.

Harm Jan Veenstra wist beide rubrieken waarin hij startte te winnen. In de lage limiet reedt hij Inanda (v. Patijn) overtuigend naar de overwinning. Voor Henk Prins en Idsard V was er een tweede plaats, die zeer goed mee kwam in deze groep. Darno (v. Saffraan) van Helmus liep een nette koers en werd derde. In de openklasse startte Harm Jan de bruine merrie Gesiena, en wist overtuigend ook deze rubriek op zijn naam te schrijven. De wat te snel gaande zonnevorst eindigde op de tweede plaats met Rinus de Lange als rijder, maar deze plaats had Saturday met Jan Rozeveld ook niet misstaan.

Alberd van Dijk startte met zijn competitie paard Hugo in de hoge limiet en wist deze op zijn naam te schrijven. Hij is een paard met een mooi front en nette gangen. Damon met Freerk Helmus behaalde de tweede plaats voor Jerry Hamming met de ruim en sterk bewegende Zitella 2 van Albert Meems, die met een derde plaats iets onvoordelig wegkwam.

Karin Lunshe deed goede zaken met Dinkie van Jan en Willy Tienkamp. Zij wonnen terecht de damesklasse die opengesteld was voor twee en vierwielige wagens. De baan was te zwaar geworden, waardoor alle dames kozen voor de showwagen. Zonnevorst werd in de dames klasse gereden door Sofie Veenstra. In een vlot tempo werden ze tweede, gevolgd door Susan Bouwman met Egberdina’s Armanie. Alberd van Dijk startte vandaag zijn nieuwe span Hugo en Dijkman, een span dat goed naast elkaar spant. En hij wist gelijk de overwinning mee te neen naar Noordwolde. Kersvers kampioen Susan Bouwman moest met haar Egberdina’s Armanie en - Unitas genoegen nemen met de tweede plaats. Freerk Helmus volgde op de derde plaats met Darno en Damon en Anton Harkema volgde met zijn vossen Dock en Timberly.

Tekst: Anouk Kemkes

Foto: www.anoukkemkesfotografie.weebly.com