Weer kampioenslint voor Gesiena

Nieuws

Zondag 31 juli vond voor de regionale tuigpaard- en Friezen rijders CH Westerbork plaats. Deze keer op een ander veld bij de manege. Een wat kleine baan voor de grote groepen paarden. Helaas werd vanwege de slechte weersomstandigheden de allerlaatste rubriek tuigpaarden damesklasse met de tweewielige wagen afgelast. Hevige regenbuien samen met onweer gaven de doorslag om het concours, bij de laatste rubriek af te helasten.

De eerste rubriek vond onder goede weersomstandigheden plaats. Harm Jan Veenstra mocht in de eerste omloop als derde op stellen met Grenadier van Jurjen van der Velde. Deze Atleet nazaat presenteerde zich goed. Rijk in zijn front, een goed onder tredende achterhand en een ruime voorhand. Daarmee wist hij twee plaatsen op te schuiven en de ereronde aan te voeren. Peter Stevens moest met Glamorous Wish zijn voorlopige koppositie afgeven en werd tweede. Deze merrie kon de koers niet helemaal vol houden, mede door een zware baan en liet het vooral in haar houding iets zitten. Een zeer nette derde plaats was er voor Gerben Greidanus met zijn luxe Hudson. Piet Reitsma sloot de kopgroep met Garant K van Jan Tienkamp.  Anton Harkema wist met de sinds kort aangekochte Dock te winnen in de hoge limiet. Ditmaal een tweede plaats voor Harm Jan Veenstra. Hij presenteerde Etiena, deze merrie ging sterk over de benen maar moest in het front toegeven op de winnaar. Ook Linda Boelens presenteerde haar nieuw paard El Nino B in de hoge limiet. Niet onverdienstelijk, zij werden derde  in deze groep. Bea Dijk moest haar voorlopige tweede plaats inleveren en samen met haar Buurman Baasje opstellen op de vierde plaats. De ereklasse omvatte een klein groepje van maar zes deelnemers. Echter was de jury er niet in één keer uit en moesten er vier over!  Vaste rijdster van Atleet, Sanne Welling gaf deze keer de leidsels over aan haar oom Wim Cazemier. Wim wist met Atleet zijn koppositie te houden. Lammert Tel klom samen met Wervelwind van de vierde naar de tweede plaats voor de zeer sterk bewegende Cetrienes van Rony Beuving. Wonder van de Ursahof moest zijn tweede plaats inleveren, hij liet zich super zien en moest helaas genoegen nemen met de vierde plaats. Jan Rozeveld volgde met Saturday. Nathalie Buwalda sloot de rij met Like to Win, die een sterke koers liep en veel applaus van het publiek kreeg. Ook de tweespannen konden in één keer worden beslist. Opnieuw wist Anton Harkema te winnen. Naast Dock spande hij Timberly van Berend Tjoelker. Zij reden een constante en nette koers. Rony Beuving volgde op plaats twee met zijn opvallende vossen Cetrienes en Contant. Aaldert Berghuis stelde als derde op met Bonjovi en Favoriet.

Westerbork had de eer om het kampioenschap fokmerries te organiseren. Een zeer spannende strijd waarbij de drie beste merries nog eenmaal tegen elkaar mochten strijden. Kanshebber Gerianne M van de familie Meijers, gereden door Peter Stevens had al enkele wedstrijden gewonnen en had nu ook diverse fans aan de zijlijn staan. Maar ook voor Gesiena, van Jurjen van der Velde waren er al diverse eerste plaatsen en ook fans! Voor zowel de rijders als de eigenaren en het publiek was het een zeer spannende strijd. Na de eerste omloop stond Harm Jan Veenstra al op kop met Gesiena, en wist deze plek te behouden! ‘Niet om op te scheppen, maar er staan top merries aan kop die aan elkaar gewaagd zijn’, vertelde Harm Jan Veenstra. Vandaag was Gesiena de beste. De merrie kwam geweldig binnen, mooi in het front sterk over de benen zowel in de voor- als achterhand. Zeer imponerend! Gerianne M liep ook een nette koers, de merrie was vandaag niet zo flitsend zoals ze kan zijn, maar bewoog ook zeer sterk. Jan Tienkamp kon met zijn Dinkie de derde plaats innemen. Ook deze merrie beschikt over een zeer sterke achterhand en een ruime voorhand, echter gaf ze wat toe in het front en werd ze eervol derde.

Linda Boelens mocht in de rubriek tuigpaarden onder het zadel het oranje lint mee nemen naar Een. Zij presenteerde haar El Nino B. Concurrentie kwam er van Cetrienes, gereden door Els Nijenhuis. Deze opvallende vos bewoog top! Hij zette het achterbeen er goed onder en ruim van voren. Haito van Anne de Jonge, gereden door Angela Lammchen mocht als derde opstellen. Bij de jeugd waren helaas maar drie combinaties die streden voor de eerste plek. De jarige Esmee Takens kreeg een mooi cadeau mee naar huis. Zij won samen met haar moeders Buurman Baasje overtuigend deze rubriek. Marije Rozeveld presenteerde Saturday van haar vader, en stuurde haar keurig rond. Ditmaal met de zweep zelf in haar handen! Jan Boonstra werd derde met de grote vos Warempel van zijn vader. Apetrots was Annemarie Beugel. Sinds begin dit jaar rijdt ze op de concoursvelden en deze dag wist ze haar eerste overwinning te behalen met Gerianne M in de damesklasse vierwielige wagen. Nummer twee en drie waren aan elkaar gewaagd, maar Karin Lunsche mocht met Dinkie van Jan Tienkamp de tweede plaats innemen, voor Els Nijenhuis met Cetrienes. 

Bij de Friezen ging in de Limiet de overwinning mee met Jelle van der Kooi en Xander. Maaike de Jong gaf concurrentie met haar merrie Jetske van Diphoorn. Beide paarden waren aan elkaar gewaagd. Het sterk ondertredende achterbeen en het mooie front waren doorslag gevend om de Jelle en Xander te laten winnen. Maaike volgde op plaats twee, voor Pieter Okkema met Noeste Hoeve Hylke. Pieter Okkema wist de ereklasse wel te winnen. Dit deed hij met Ulbe van de Noeste Hoeve. Trijnie Duin en haar Floris T kwamen op plaats twee, voor Manno B met Gerrit Wagenaar en Marije Marit H met Mechteld Jonker. De dames kregen een behoorlijk nat pak en streden in een hevige regenbui. Voor Nadia den Hollander en Geert van de Noeste Hoeve was er een eerste plaats. Mechteld Jonker mocht nu opstellen op de tweede plaats, ze reed met Xander. Trijnie Duin en Floris T werden derde voor Deborah Kuiper met Bor fan Djoke´s Thus. Margé Emmens sloot de rij met Topgazon Norris M. Voor Margé was er ook de prijs voor het schoonste geheel. In de Young Riders Competitie gingen de 10 punten mee met Maaike de Jong en Jetske van Diphoorn. Zeer sterk en ruim bewegend ging deze combinatie rond. Nadia den Hollander volgde nu op plaats twee met Noeste Hoeve Walsdame. Voor Nadia was er niet alleen een tweede plaats, maar ook de stijlprijs die gejureerd werd door de arbiter mevr. Schrale. Erik Kuperus werd derde met Frits voor Erik B met Bartie Wagenaar, Manno B met Gerrit Wagenaar en Lise Jonker die voor het eerst achter Marije Marit H zat.

Tekst: Anouk Kemkes

Foto: www.anoukkemkesfotografie.weebly.com