Succesvolle Valkenburgse Tuigpaardendag

Nieuws

Tegelijkertijd met CH Exloo vond in Zuid Holland de Valkenburgse tuigpaardendag plaats op zaterdag 15 juni.

Het was Manno-dochter Juliësta die in handen van Piet Lijffijt overtuigend de meeste punten pakte in de competitie ZuidWest. Karin (v. Granaat) en Cor van Dijk pakten de tweede plaats terwijl Eebert-nakomeling Jasper en Martien Verboord ditmaal genoegen moesten nemen met de derde plaats in deze acht deelnemers tellende rubriek. De vierde plaats was voor Fabuleus-dochter Kiranda VB met Marcel van Bruggen.

In de lage limiet met 6 aanspanningen was de opvallend front makende Judex (v. Eebert) weer heer en meester met Cees Klinkhamer aan de leidsels. Hij voerde wederom met verve de ereronde aan gevolgd door Kramer’s Cizandro-dochter Jara die in handen van Marie-José Calis ook aansprekend optrad. De derde plaats ging naar Julia (v. Eebert) met Piet Lijffijt en als vierde mochten Kenneth (v. Cizandro) en Cees Embregts opstellen.

In de hoge limiet ontspon een fraaie strijd die zich uiteindelijk toespitste tussen twee voornaam bewegende paarden. De overwinning ging naar Flexibel (v. Artiflex) en Hans Robben die daarmee de Cizandro-nakomeling Helandro B en Cor van Dijk naar de tweede plaats verwezen. Fraaie derde werd Kramer’s Emaire (v. Manno) met Nico Calis en Enziedancy (v. Torino) werd in handen van Cees Embregts als vierde binnengeroepen.

Cor van Dijk wist wel de ereklasse op naam te schrijven met oud topsportmerrie Elegant (v. Waldemar). Hierbij kwam de meeste concurrentie van de ook goed optredende ‘good old’ Söndral (v. Manno) met Cees Klinkhamer. Hofmeester-zoon Amaretto en Tijs Blankendaal pakten de derde stek en de vierde plaats werd toegekend aan Talos-zoon Atillos die nu in eigendom is van Stoeterij Embregts & Van der Gun en werd voorgesteld door Marc Rook.

In de damesklasse werd Atillos ook als vierde binnengeroepen met Anita Haverkamp aan de leidsels. Anita zegevierde met Colanda in de zadelrubriek. Elegant (v. Waldemar) en Manoek van Ewijk maakten er ook een mooie show van in de zadelrubriek en ontvingen hiervoor het rode lint terwijl Gouke V en Cees Schuitemaker zich als fraaie derde kwalificeerden. Helandro B behaalde met Manoek van Ewijk de winst in de damesrubriek. Emaire en Marie-José Calis wisten hierbij de tweede plaats te bemachtigen en verwezen Söndral en Susanne Klinkhamer, die het schoonste geheel werden toegekend, hiermee naar de derde plaats.

De opvallende Manno’s, Fantast en Gouke V, liepen in handen van een glunderende Willem van der Gugten naar de zege in de rubriek tweespannen. Dondroniem (v. Uromast) en Kasper (v. Fantijn) bezetten hierbij met Martien Verboord de tweede plaats en de rij werd gesloten door Emaire van Kramer en Katilley Burga van Silvain Standaert met Nico Calis aan de leidsels.

Hackney’s

In de lage limiet konden de aansprekende Princess Yentle (v. Heartland Yahooti) en Sem de Rooij het niet winnen van het sterke optreden van de Iron Mike-nakomeling Uniek die zich in handen van Antoon Ebbelaar heel opvallend showde en de overwinning opeiste. Dirk Jan Beijerinck pakte wederom twee overwinningen. Met Betuwe’s Magic Mystery, van zijn eigen Nikie uit Laren, in de tussenlimiet en met Plain’s Beau (v. Plain’s Black Magic) overtuigde hij in de openklasse. Stal d’Achard pakte de meeste overwinningen in Valkenburg. Heartland Lamborghini (v. Heartland Moonshadow) was hiervoor verantwoordelijk in de tussenlimiet met Els d’Achard aan de leidsels. Five Oaks Amigo (v. Kings Bandelero) en Bud Bongers werden hierbij eervolle tweede, gevolgd door Amerdijke’s Angel (v. Sunbeam Vulcan) en Cees Krijnen. In de tien deelnemers tellende sterke ereklasse voerden He’s Never To Late en Els de top drie van Heartland hackney’s aan. Rhyme And Reason kreeg het rode lint aangehangen met Hans Schaap aan de leidsels en stalgenoot Top Off His Class mocht met vriendin Angela van Mierlé als derde opstellen voor Conviction’s Challenger en Roel Smits. Ook in de damesklasse domineerde Els, met Heartland Heartbreaker, die de eveneens sterk optredende Highway’s Black Dancer en Corina Hoogerwaard voor wist te blijven.

De drie tweespannen leverden een fraai schouwspel op en de jury plaatste Chri-salta Orlando en Shanie Rebel met Rob d’Achard op kop. Jan de Vaan mocht vervolgens zijn Reedhill’s Dancing Queen opstellen met ‘nieuwe’ spangenoot Luuk. Piet van de Gugten kon daarna aansluiten met Heartland Casino Royal en -Step By Step. Naast de tuigpaard- en hackneyrubrieken werd er ook met veel plezier meegedaan aan de overige rubrieken waarbij de kinderen weer voor vertier en vertedering én extra publiek zorgen.

Foto: Piet van der Gugten groet het publiek tijdens de ereronde van de tweespannen hackney’s (Foto Eveline Minnee)