Van der Kooi, Boelens en Stevens winnen twee rubrieken in Rolde!

Nieuws

Een mooi evenement onder zomerse temperaturen vond gisteravond plaats op de straat in Rolde. De avond was weer perfect georganiseerd door Margé Emmens en Jessica Boer.

Peter Stevens verscheen twee keer op de straat in Rolde, en beide keren wist hij de overwinning mee te nemen naar Zeijen! Met de Atleet-nazaat Hudson wist hij overtuigend de lage limiet te winnen. Hudson beschikt over veel draging vanuit de achterhand, een mooi front en weet een constante koers te lopen. Bas Haak werd zeer verdienstelijk tweede met de luxe Waldemar merrie Fantasy. De derde plaats ging naar Rony Beuving en Contant.

Met Gerianne M van de familie Meijers mocht Peter Stevens het oranje lint in de hoge limiet meenemen. Een compleet plaatje! Zitten in de achterhand, sterk ondertredend in de achterhand en rijzen in de voorhand, zo liep Gerianne vrij en blij over de straat. Iets minder luxe gebouwd maar zeker zeer sterk over de benen liep Vayacondios met Nathalie Buwalda naar de tweede plaats, voor El Nino B met Linda Boelens.

Na een tweede plaats in de hoge limiet wist Nathalie Buwalda de eerste plaats in ontvangst te nemen met Like to Win en wel in de ereklasse! Ze werden op de hielen gezeten door Rienus de Lange met Zonnevorst, zij waren goed voor plaats twee. Buurman Baasje met Bea Dijk volgde op de derde plaats.

El Nino B wist concurrent Like to Win achter zich te houden en behaalde samen met zijn rijdster Linda Boelens een eerste plaats in de damesklasse tweewielige wagen. Like to Win volgde op plaats twee en eindigde voor Ria Berghuis met Bonjovi, Cetrienes met Els Nijenhuis en Saturday met Tineke Rozeveld.

Ook de rubriek tuigpaarden onder het zadel werd gewonnen door Linda Boelens. Na twee koersen voor de kar, startte ze El Nino B onder het zadel. Een stoere verschijning die weet te imponeren. Wonder van de Ursahof werd gereden door Nathalie Hof en zij werden tweede voor Marell Hilberts met Beauty HE.

Bij de Friezen was het een top avond voor Jelle van der Kooi. Met de Haitse-nakomeling Xander wist hij overtuigend de limiet te winnen. Een genot om naar te kijken vertelde de jury! Maaike de Jong moest één heer voor laten gaan en de rest sloot achter haar aan. Met Jetske van Diphoorn behaalde ze een tweede plek voor Jilt Tjedde K met Henk Minkema. Ook in de ereklasse was de overwinning voor Jelle van der Kooi. Samen met de Jasper-zoon Vincent reed hij door de straat van Rolde. Met het publiek op zijn hand wist hij de Henk Emmens (wissel) Troffee te winnen! Binke gereden door Peter van Veenen werd tweede voor titel strijder Lutger 436 en Marcel Heuker.

Luciel Ellens streed voor het oranje lint! Met Xander van vader Jelle van der Kooi won ze de zadel rubriek. Tweede opgesteld stonden Monique van der Wei met Djoerd 473, voor Jetske van Diphoorn met de altijd vrolijke Maaike de Jong.

Tekst: Anouk Kemkes

Foto: www.anoukkemkesfotografie.weebly.com

Fotobijschrift: Linda Boelens won met El Nino B de zadelrubriek voor de tuigpaarden