Tuigpaarden op Drafbaan in Hilversum

Nieuws

Afgelopen woensdag 27 mei werd het jaarlijke grasbaanspektakel georganiseerd op de Melkmeent in Hilversum. Sinds enkele jaren worden hier enkele tuigpaard stallen uitgenodigd om 3 rubrieken te verrijden. Dit platform bied een schitterende mogelijkheid tot promotie van de tuigpaardensport. De rubrieken werden gejureerd door eenmansjury dhr. Andries Zandee.

De eerste rubriek werd gewonnen door Emaire van J. Kramer gereden door Nico Calis. “Emaire toonde een goede verrichting en bewoog met veel beweging in zowel de voor als achterhand. Diesel van E. Kruiswijk gereden door Berry van der Genugten kwam dichtbij Emaire maar zou iets meer tempo mogen maken.” Aldus dhr. Zandee. Derde werd Lean Verhoeff met Edeling gevolgd door Martin Schalkers met Discovery en Henk van Voorst met Gentle B.

In de tweede rubriek vochten Napoleon met Johan Borkent en Dendrini met Henriette Kooyman om de hoogste titel. Na het overrijden trok Napoleon aan het langste eind en mocht de overwinning op zijn naam schrijven. Dendrini moest in houding iets toegeven op de nummer 1. Als derde mocht Piet Lijffijt opstellen met Drukwerk hij bleef Nico Calis met Tidalburga voor. De rij werd gesloten door Berry van der Genugten met Edelroos.

De laatste rubriek waren de dames aan de beurt. Henriette Kooyman won nu wel met Dendrini en bleef hiermee Annemieke Calis met Cognac en Marie-Jose Calis met Emaire voor. De rij werd gesloten door Nadia Verhoeff met Edeling.

Foto: Ingrid Truijens

Fotobijschrift: Berry van der Genugten met Diesel van Egbert Kruiswijk