Afbeelding

Gert van Dijkhuizen nieuwe voorzitter GCF

Sport

De Gezamenlijke Concoursen Fryslân (GCF) heeft sinds kort een nieuwe voorzitter. Gert van Dijkhuizen uit Follega heeft deze rol op zich genomen nadat Henk Dijkstra uit Workum onlangs aangaf zijn positie vacant te willen stellen.

Henk Dijkstra was reeds 25 jaar betrokken als bestuurslid van het bekende en sfeervolle stratenconcours in Workum. In die hoedanigheid kwam hij in 2008 bij de oprichting van de GCF, in de werkgroep als afgevaardigde van het concours Workum. Een aantal jaar geleden werd hij daar vooreerst waarnemend voorzitter en bleef deze post houden tot afgelopen maand. “Het is mooi geweest” laat Henk Dijkstra weten.

Gert van Dijkhuizen

Het huidige bestuur van de GCF koos onlangs Gert van Dijkhuizen als voorzitter. Hij komt hier tevens als afgevaardigde van Concours Hippique Rijs, waarvan hij sinds afgelopen donderdag nu ook officieel voorzitter is geworden. Penningmeester van de GCF blijft Harm van der Meulen die namens de Hynstedagen Tytstjerksterdiel afgevaardigd is. Siegfried Weitenberg, die ook namens de CH Rijs zitting heeft in de GCF blijft secretaris. Jelmer Dijkstra, de zoon van Henk Dijkstra zal het notuleerwerk op zich nemen.

Gezamenlijke Concoursen Fryslân

De GCF is een samenwerkingsverband tussen, inmiddels zeven grote Friese concoursen. Aangesloten zijn CH Drogeham, CH Garijp, CH Rijs, CH Buitenpost, Workum en nieuw vanaf 2024 ook CH Blauwhuis en CH Siegerswoude. Kortgeleden werd duidelijk dat CH Dokkum definitief stopt en derhalve geen lid meer is van de GCF.

De GCF zet zich gezamenlijk in voor de paardensport, met name de aangespannen sport. Door middel van het zoeken naar sponsoren maken zij het mogelijk de aangespannen sport extra in het daglicht te zetten. De bekende Provincie Fryslân Prijs is daar een bekend voorbeeld van, net als de KFPS-Nieuwelingencompetitie.
De GCF zal zich de komende tijd nog meer richten op samenwerking. Daarbij moet men dan denken aan reclame-uitingen, social media e.d., maar beslist ook aan het gezamenlijk afspreken van protocollen als het gaat om extreme weersomstandigheden. Tevens zal dierenwelzijn een belangrijk speerpunt zijn voor de GCF, als ook het uitdragen van het cultureel erfgoed

Bron: Phryso.com