Robbie van Dijk nieuwe trainingsleider

Nieuws

Op maandag 11 oktober staat de aanvang van het verrichtingsonderzoek voor de jonge aangewezen tuigpaardhengsten op de rol en de laatste jaren werden de tuigpaardhengsten gedurende dit onderzoek getraind door hackneyrijdster Demi van Nispen.

Vanwege haar zwangerschap kan Demi ditmaal deze taak niet vervullen en diende er een interim trainingsleider aangesteld te worden.

Daarvoor is Robbie van Dijk verkozen, een rijder met jarenlange ervaring in het beleren en trainen van o.a. tuigpaardhengsten die de aan hem toevertrouwde paarden altijd aansprekend en bekwaam weet te presenteren.

Aan hem de mooie uitdaging om in het drie weken durende verrichtingsonderzoek met de daartoe aan te leveren hengsten aan de slag te gaan.

Robbie zal gedurende dit onderzoek geassisteerd worden door Udo Rovers.

Zeven van de twaalf aangewezen hengsten zullen tijdens de tweede voorrijdag nogmaals hun opwachting maken en degenen die daar groen licht krijgen mogen zich op maandag 11 oktober nogmaals presenteren in tuig. Verloopt dit positief evenals de klinische keuring dan zal die dag het verrichtingsonderzoek aanvangen en 21 dagen duren.

Het examen staat gepland op zaterdag 30 oktober en na afloop is er de mogelijkheid voor merries om de IBOP af te leggen.