Bijzonder Kleintje Eext

Nieuws

Op zaterdag 26 september zal het vierde en tevens laatste oefenconcours van dit jaar worden georganiseerd: Kleintje Eext.

Vorig jaar vierde CH Eext haar 90-jarig jubileum op grootse wijze met een 8-daags paardensportevenement. Met op Pinkstermaandag de showpaarden in de hoofdrol maar ook op de donderdagavond tijdens de grote Patijn’s Paardenrevue…

Tijdens dit prachtige paardenspektakel, waarvoor de speciaal gebouwde tribunes afgeladen vol zaten, was er een hoofdrol weggelegd voor een 12-span Friezen vakkundig gereden door Augustinus Hoekstra.

Ook startte in Eext vorig jaar de meerspancompetitie Rondje Drenthe om de bronzen Bartje, waarbij de uiteindelijke overall winnaar Leendert Veerman ook de winnaar was van deze eerste wedstrijd.

Dat de overvolle tribunes dit jaar ondenkbaar zijn was toen niet te vermoeden maar hulde voor de organisatie dat ook zij, net als de andere 3 organisaties van Tolbert, Exloo en Houten toch hun nek uitsteken voor de aangespannen sport... In afgeslankte vorm zal het oefenconcours Kleintje Eext plaatsvinden op zaterdag 26 september met een 15-tal aangespannen rubrieken afgewisseld met springrubrieken.

Er is ook ruimte voor show in de vorm van het afscheid van het succesvolle toptuigpaard Brandy (v. Uromast uit Uniek v. Waterman) die 8 jaar lang de concoursvelden wist te domineren en talloze fans voor zich wist te winnen door zijn unieke optreden. In 2012 werd hij hiervoor geëerd met de titel Paard van het Jaar. Door verkoop kwam er eind aan de succesvolle samenwerking van Brandy met zijn vaste trainer en rijder Harry van Middelaar.

Huidige eigenaar Toon van Doorn geeft het goede voorbeeld door dit drievoudig ereklassekampioensduo dat naast diverse prestigieuze overwinningen als de Renovo-schaal e.d. meer dan 100 maal de ereronden aanvoerde een waardig afscheid te bieden. En waar kan dit in dit bijzondere jaar beter dan op het fraaie terrein in Eext waar de zwarte ruin diverse malen schitterde.

Foto: Meervoudig Kampioen Brandy met Harry van Middelaar (Foto: Karin Sevink)