Sprookje van Norg toont 40-jarig jubileum

Nieuws

Op dinsdag 25 juli om een uur of half elf ’s avonds begint de slotshow van het Norger Tuigpaardenconcours aan het Kerkpad. Na 24 wedstrijdrubrieken met daarin vier kampioenschappen staat ook dan weer het ‘Sprookje van Norg’ op het programma. Ditmaal als een show over het 40-jarig jubileum. Het wordt een verrassend kijk- en luisterfestijn met daarin ook het optreden van zangeres Ellen Jannik.

Het bestuur van het Norgermarkt Concours doet er alles aan om de bezoekers mee te laten genieten van de slotshow. Omstreeks 20.00 uur - na de huldiging van de vier kampioenen - is er alvast een korte introductie van het ‘Sprookje van Norg’. Het publiek maakt dan kennis met de afronding van de tuigpaardenavond. En voor de wedstrijdrijders is het een korte pauze.

Het concoursprogramma in Norg begint ’s middags om vier uur met de rubriek hackney’s eenspannen kleine maat. Vervolgens komen Friese paarden en KWPN’ers in de ring. De wedstrijden zijn in verschillende vormen: eenspannen, tweespannen, tandems, randems en klavertje drie aanspanningen.

Per rubriek zullen drie juryleden middels de tablet jureren. Zij geven hun keuze individueel door aan een assistent die de informatie vervolgens digitaal doorstuurt naar een centraal punt. Van daaruit krijgt de omroeper te horen hoe de uitslag is.

Dit nieuwe systeem is vorig jaar als proef van start gegaan. Het resultaat ervan is positief waarop de KNHS heeft besloten deze wijze van jurering door te voeren bij alle nationale tuigpaardwedstijden in Nederland.

Het 40e Norger Tuigpaardenconcours begint op dinsdagmiddag 25 juli in Norg om 16.00 uur. Voor kinderen t/m 14 jaar is de toegang gratis. Toegangsbewijzen en VIP-kaarten bestellen kan nu al via de website: www.stichtingnorgermarktconcours.nl.

(Persbericht Norgermarkt Concours)