Sander Hoogenberg leefde zich helemaal uit op het thema.
Sander Hoogenberg leefde zich helemaal uit op het thema. Anouk Kemkes

Rolde voor de boeren…

Na 2 corona jaren wisten Margé Emmens en Jessica Boer er weer in te slagen om het Topgazon Stratenconcours in Rolde te organiseren op 12 september jl. Ditmaal volledig in het thema VOOR DE BOEREN.

Diverse rijders en rijdsters kwamen in bijpassend boeren tenue en/of aanspanning! Com-plimenten aan allen die hieraan hun steentje bijgedragen hebben! De regionale tuigpaarden en Friezen kwamen aan start. Bij de Friezen word er in de openklasse ieder jaar gestreden om de Henk Emmens trofee. Ditmaal was Durk van Jan Eppinga in handen van Wiesje van der Woude de winnaar. Durk marcheerde krachtig over de straat in Rolde en liet een mooi beheerst tempo zien waarin hij zijn passen goed af kon maken. Vincent VDK gaf met Mechteld van der Kooi zeker goed partij en werd tweede voor Rommert 498 van Pieter en Tiety Okkema gereden door Albert Lueks. Relatief een nieuwkomer is Harm Hamstra. Deze jonge Fries is monsterknecht bij Stal Lueks en Stoeterij de Mied-loane en sinds dit jaar brengt hij Friezen uit op concours. Ook in Rolde was hij van de partij en wist met Fokkelien T.J. de limietklasse te winnen. Met Auckje fan 'e Alde Ryd nam hij deel aan de openklasse, hierbij was de klassering minder dan hij verdiend had.

Helemaal uitgeleefd

Bij de tuigpaarden hadden Sander Hoogen-berg en Henk Minkema zich vooraf helemaal uitgeleefd! Dat ze zich aan het thema hebben gehouden was niet te missen èn dat Emilano-zoon Kellytou schitterde op de straat van Rolde was te zien! Een voorkomen van heb ik jou daar en een ruime voorhand gaven hen de terechte winst in de lage limiet. Nathalie Buwalda straalde van oor tot oor, en zeker terecht. De grote limiet schreef ze met de Eebert-zoon Julius op haar naam! In de damesklasse moest ze Jara in handen van Annemieke Calis voor laten gaan, en zo ook in de zadelrubriek, maar ook Ditisem en Lieke Lueks gingen hen nog voor. Gerben Greidanus wist de ereklasse op zijn naam te schrijven met G-Star, Nico Calis werd hierin tweede met Emaire.

Tekst & Foto’s: Anouk Kemkes

Julius won de grote limiet met Nathalie Buwalda.