Competitiewinnaar Five Oaks Heartland I Will met Bud Bongers.
Competitiewinnaar Five Oaks Heartland I Will met Bud Bongers. Johnny van Ingen

Uitblinkers in Blaricum

Ook de zesde editie van CH Blaricum op 11 september jl. werd weer een gezellig treffen met stralende sportmomenten.

Jaren na het grote CH Blaricum waarin diverse nationale disciplines opwachting maakten, werd door een groepje enthousiaste liefhebbers en oud-rijders het idee opgevat een concours voor regionale tuigpaarden en hackney’s te gaan organiseren. Een soort Blaricum 2.0 dus. In samenwerking met de Stad en Lande Ruiters kwam dit initiatief meteen goed van de grond en lukt het zelfs vorig jaar in het coronawedstrijdseizoen een flitsend eerste lustrum te beleven. Toen was er een opvallende rol weggelegd voor Joker en Freedom met Wim en Pien Jansen. Hún wedstrijdseizoen hield nu helaas al eerder op door corona.

Mooi gevuld

Met mooi gevulde rubrieken kan Blaricum tevreden terugblikken. Bij de tuigpaarden was er tweemaal een klinkende overwinning te noteren voor Berry van der Genugten die met de Zuidelijke competitiewinnaar Nobel de kleine limiet aanvoerde en met de ook weer energiek en sterk showende Mareda de tussenlimiet.

Eindelijk...

Een mooie familieshow van gepassioneerde generaties maakte onderdeel uit van het programma. Ontroerend was het optreden van Judex met Cees Klinkhamer die na een herseninfarct eerder dit jaar eindelijk weer officieel achter zijn Judex kon plaatsnemen...

Nestors

De hackneycompetitie 2022 kwam op naam van de actieve Five Oaks Heartland I Will van Piet en Rina Graumans met Bud Bongers aan de leidsels, één van de nestors van de hackneysport. Iemand die ook al meer dan 50 jaar met veel passie en vakmanschap hackney’s presenteerde is Jan van Rooij. Vandaag nam hij afscheid en reed met de jonge Travellers Freedom van Wolters. In één van de volgende uitgaven van Het Showpaard krijgt deze vakman een uitgebreide hommage waarbij hij zal terugblikken op zijn langdurige succesvolle rijderscarrière.

Tekst: Janneke Berghuis

Foto’s: Johnny van Ingen

Een blije Cees Klinkhamer weer achter Judex...