Afbeelding
Karin-Sevink

CH Siegerswoude nieuw!

Helaas zijn er ten opzichte van de evenementenkalender vóór de coronaperiode, een aantal concoursen van de kalender verdwenen waaronder het mooie CH Dokkum. Om deze leemte op te vullen is CH Siegerswoude op dezelfde datum, traditioneel de laatste zaterdag van juni, een nieuw initiatief!

De bedenkers en organisatoren hiervan delen mee: “Wij zijn een jonge enthousiaste groep die bestaat uit 8 personen, die allemaal meerijden in de aangespannen sport. De één bij de hackney's, de ander bij de Friezen en een aantal bij de tuigpaarden. Wij zijn gek met onze sport en daarom willen wij de aangespannen concoursen blijven promoten, zodat onze mooie sport in ere blijft! Als groep vinden wij gezelligheid erg belangrijk, daarom gaan wij ervoor zorgen dat het een uitje wordt voor jong en oud! Er zal voor de kids een kinderhoek aanwezig zijn waar een stormbaan, een springkussen en een schminkgedeelte te vinden is. Tevens wordt er een kinderrubriek verreden op deze dag.”

Mede organisator Arjanne Brinkhoff die recent ook haar rijvergunning heeft behaald, licht toe: “Verder wordt er in 25 nationale- en regionale rubrieken gestreden om de winst, door zowel hackney's, tuigpaarden als tuigpaarden Fries ras. Tevens wordt er een show gegeven door Stal de Mersken, waar het concours ook plaats zal vinden, en is er een rubriek waar wij als groep erg trots op zijn: ‘s werelds grootste Friese dekhengsten wedstrijd in de lange lijnen! Hierin zullen minimaal 7 goedgekeurde KFPS hengsten gaan strijden om bijzondere prijzen.” 

Om de dag feestelijk af te sluiten zal er na afloop in de grote tent ook nog live muziek ten gehore gebracht worden. Dit alles wordt gehouden op zaterdag 25 juni aanstaande vanaf 13.00 uur op het terrein van 

Stal de Mersken

 De Mersken 6

Siegerswoude!