Afbeelding
Johnny van Ingen

Geslaagd oefenindoor Houten

Algemeen

Op maandag 18 april, Tweede Paasdag, waren veel mensen getuige van de oefen indoor bij familie Van der Maat op de Zilfia’s Hoeve in Houten. Naast de 2 limietgroepen en de ereklasse verschenen er 12 nieuwelingen in de piste waarvan er 6 werden uitgenodigd voor de allesbeslissende finale.

Van de 6 uitgenodigde finalisten verschenen er 4 weer in de baan:

Nobel, een jonge Jericho-zoon van Egbert en Els Kruiswijk die met Berry van der Genugten als winnaar uit de eerste groep kwam.

Mac Cloud (v. Dylano) eveneens van Familie Kruiswijk die met Mark de Groot tweede werd in de eerste groep.

Maximiano I&S (v. Baarzen’s Jagerszoon) van I&S Sporthorses die met Lubbert van Oene tweede werd in de tweede groep.

Montreal HBC (v. Idol) van de HBC Stal die met Harry van Middelaar tweede werd in de derde groep.   

Zowel Mark als Berry hadden nog een troef in de vorm van respectievelijk Idol-zoon Nevaro van Leo Wijkmans en de winnares van Exloo Idol-dochter Mareda. Zij kozen ditmaal voor bovenstaande paarden.

De gelegenheidsjury, bestaande uit Rob ‘d Achard en Sander Hoogenberg, koos uiteindelijk voor dekhengst Maximiano als winnaar. De tweede plaats ging naar Nobel en Berry van der Genugten. Op drie kwam de grote Montreal HBC met Harry van Middelaar en Mac Cloud en Mark de Groot werden als vierde geplaatst.

De eerste groep van de limietklasse, waarin 5 paarden aantraden, werd een prooi voor de dekhengst Lanto HBC (v. Delviro HBC) met Harry van Middelaar aan de leidsels. Gevolgd door Lakei (v. Dylano) van Leonie Paijmans in handen van Kees Kimenai. Fantijn-zoon Landheer kwam met Piet Lijffijt op de derde plaats.

Zeer aansprekend

In de tweede groep van de limiet startten 4 paarden en het was Dylano-zoon Jericho van Egbert en Els Kruiswijk die met Mark de Groot als eerste mocht opstellen. Manno-dochter Kibora V van Familie van Vemde liep ook een zeer aansprekende koers met Lubbert van Oene aan de leidsels en werd als tweede binnen geroepen. Evert van Loenen’s Juliësta (v. Manno), ook een fokproduct van Familie Kruiswijk, completeerde met Richard Hofstra de top 3.

Eerste oranje lint

De ereklasse bracht eveneens 4 paarden in de baan en het was voormalig Paard van het Jaar Action Quality Amadeus die met Leendert Veerman het eerste oranje lint van dit seizoen in ontvangst mocht nemen. Manno-dochter Emaire van Johan Kramer werd in handen van Nico Calis tweede met op plaats drie de Waldemar-dochter Elegant van en met Cor van Dijk.

Foto: Winnaar nieuwelingen oefenindoor Houten Maximiano (Foto Johnny van Ingen)

!