Afbeelding
Johnny van Ingen

Magnifiek pakt Oregon Trofee

Algemeen

Drie maanden later dan normaliter, en wellicht qua voorbereiding op een veel beter tijdstip zo in het voorjaar, werd de Oregon Trofee verreden tijdens de Noordelijke Tuigpaardendag in Exloo.

Zes goedkeurde tuigpaardhengsten maakten hier hun opwachting, waaronder titelverdediger Icellie die in 2019 de Trofee wist te bemachtigen.

Ook nu werd er weer op het scherpst van de snede gestreden! Drie van de zes kregen een uitnodiging voor de allesbeslissende finale. Vakman Huckriede had in het verleden al vaker in deze prominente hengstenstrijd de winnaar voor de wagen maar dat betroffen altijd hengsten van derden. Ditmaal debuteerde hij in de Oregon Trofee met een eigen hengst en wel de competitiewinnaar en Idol-zoon Magnifiek. Deze wist met veel actie en ruimte in de bewegingen te overtuigen en werd uitgeroepen als winnaar van de Oregon Trofee 2022.

Ook op de tweede plaats een schimmel: Idol van Black Horses met Mark de Groot aan de leidsels. Vader en zoon maakten er een mooi duel van. Plaats drie werd door de jury toebedeeld aan de Colonist-zoon Heliotroop in handen van Henk Hammers. Ex aequo op vier eindigden Lanto HBC (v. Delviro HBC), Icellie (v. Bocellie) en Lexington (v. Fantijn).

Ook werd er onder andere weer uitgekeken naar de nieuwelingenrubrieken die eindelijk weer van start konden gaan. Daarover meer in ons 3e magazine van dit jaar…

Foto: Oregon Trofee winnaar Magnifiek (Foto Johnny van Ingen)

!