3 tuigpaardhengsten goedgekeurd

Nieuws

Na de traditionele voorjaarsonderzoeken startte het KWPN vorig jaar voor het eerst met een najaarsonderzoek voor tuigpaardhengsten. Afgelopen zaterdag werd het tweede najaarsonderzoek afgerond welke 21 dagen duurde.

Naast inspecteur Viggon van Beest werd dit beoordeeld door de hengstenkeuringscommissieleden Lammert Tel, Bauke de Boer en Thomas van der Weiden.

Nadat het voorlaatste verrichtingsonderzoek een jubel editie werd door de ongekend hoge cijfers van verrichtingstopper Macho die zelfs een 10 scoorde, lag de beoordelingslat wel heel erg hoog en werd hier ditmaal dan ook met veel interesse naar uitgekeken naar de prestaties en de beoordeling van deze lichting.

De conclusie hiervan werd omschreven als ‘een gemiddelde jaargang waarbij de hengsten cijfermatig niet bovengemiddeld hebben gepresteerd. Wel zijn er twee hengsten die een zeer laag en laag verwantschap hebben, Neon GSM en Norbert FS, ingeschreven in het stamboek. De derde hengst, Norking Apple, komt uit een heel sterke moederlijn en dat is het belangrijkste kenmerk van dit onderzoek.’

De drie hengsten die het VO positief afsloten en werden goedgekeurd zijn:

701 Neon GSM (Bocellies Matteo x A New Day GSM) f. Jan Thijs Seinen, e. Albert Lueks

713 Norking Apple (Icellie x Eebert) f/e Nico van Maaswaal

732 Norbert FS (Urgent x Waldemar) f. J. Bloemert, e. Freek Saris

In ons komende magazine leest u meer over deze nieuwe lichting goedgekeurde tuigpaardhengsten.