Tuigpaard fototentoonstelling

Nieuws

In Het Showpaard magazine prijkten al wel eens foto’s van Simone Krijgsman en zij laat weten: “Graag wil ik onder de aandacht brengen dat ik een tentoonstelling organiseer en daarvoor alle showpaardliefhebbers uitnodig om te komen bekijken. Bij gebrek aan leuke activiteiten vanwege Covid, besloot ik om zelf iets te organiseren wat mensen ‘corona veilig’ kunnen bezoeken.”

Simone Krijgsman uit Norg is amateur fotograaf en raakte een aantal jaren geleden geobsedeerd door de tuigpaarden en was sindsdien regelmatig op de Noordelijke evenementen actief aan het fotograferen. Zij werd geïnspireerd door de vraag: “What did you do during the lockdown?” Haar antwoord hierop is: “Witnessing the world change”. Hieruit voortvloeiend ging Simone de uitdaging aan om het thema ‘Verandering: de transformatie van het oude naar het nieuwe’ uit te beelden in een nieuwe foto tentoonstelling, met tuigpaarden in de hoofdrol.   

Deze tentoonstelling bestaat feitelijk uit 2 tentoonstellingen: ‘de oude tentoonstelling Action’ met tuigpaarden in actie op de concoursen, transformeert elke week steeds meer in ‘de nieuwe tentoonstelling Prijzen en Praatjes’  met tuigpaarden geshowd op de Centrale Keuring in Norg. In de laatste week van juni is de oude tentoonstelling dan volledig getransformeerd in de nieuwe tentoonstelling onder de naam ‘Out with the old, in with the new’.

Hierover legt Simone uit: “De nieuwe tentoonstelling schetst een beeld van de Centrale Tuigpaarden Keuring regio Noord in het Drentse dorp Norg in de jaren 2017 tot en met 2019. In tegenstelling tot de huidige online versies,  waren in die tijd keuringen gezellige live paardenevenementen met oude bekenden. In die tijd was de factor P nog heel gewoon: paarden en mensen, paardenmensen, paardenpraat, primeurs, prestaties, prijzen, publiek, plaatjes schieten, plezier, patat, pilsjes en praatjes.”

Komt u gerust eens kijken en meegenieten van de mooie tuigpaarden, onder het genot van een heerlijk bakje thee of koffie met cake. Deze tentoonstelling loopt van 1 juni tot en met 30 juni en wordt gehouden in Koffie en Thee tuin “Zunneschien”, Hospitaallaan 2 te Veenhuizen.