Grote oogst hackneyhengsten

Nieuws

Het heeft uiteindelijk twee jaar geduurd maar eergisteren, op zaterdag 20 maart, was het zo ver: de grote dag dat in de fraaie entourage op De Nieuwe Heuvel eindelijk weer deftig dansende (potentiële) hackney dekhengsten hun performance konden tonen.

Ditmaal voornamelijk aan hun online publiek, dus de enthousiaste aanmoedigingen bleven grotendeels achterwege, maar de prestaties waren er niet minder door. Sterker nog, een aantal hengsten had het tempo behoorlijk hoog liggen en kwam rust juist ten goede. De hengstenkeuringscommissie, bestaande uit Piet Lelieveld, Jos van der Wal en Peter Lijffijt, kreeg als eerste de nieuw te keuren kleine maat en daarna grote maat hengsten voorgeschoteld. Een mooi aantal verscheen er in de wederom kleurig aangeklede ring en daarvan werden één 3-jarige en negen 4 jaar en oudere kleine maten uitgenodigd voor de tweede bezichtiging. Van de drie grote maat debutanten, alle 4 jaar of ouder, kregen er twee een doorverwijzing naar de tweede bezichtiging.

De kleine maat hengst May Dream wist zijn titel weer te prolongeren en bij de grote maten werd Eclipse Grasshopper gehuldigd als kampioen.

Lees verder in HSP 21-02 voor een uitgebreid verslag van deze online hengstenkeuring voorzien van aansprekende foto’s van Showpaardfotograaf Johnny van Ingen.