Verrassende ontknoping KFPS hengstenkeuring

Nieuws

Voor de strijd om de titel om het kampioenschap bij de jonge hengsten werd tijdens de individuele presentaties een uitnodiging verleend aan Jurre 495, Tymen 503, Teun 505 en Dedmer 519. ‘‘Vier heel fraaie dekhengsten”, aldus nieuwbakken juryvoorzitter Sabien Zwaga. Samen met collega juryleden Jan Hellinx en Corry Terpstra, koos ze voor de swingende Teun 505 als kampioen bij de jonge hengsten en Jurre 495 behaalde het reserve kampioenschap.

Bij de oudere hengsten, welke al afstammelingen hebben getoond, was de strijd niet minder. Hier werd uiteindelijk Jehannes 484 als kampioen van de ouderen gehuldigd en de reserve titel kwam op naam van Nane 492. Helaas waren de gebruikelijke enthousiaste reacties vanuit het publiek nu niet hoorbaar, maar zittend voor de buis had menigeen gehoopt dat ook Alwin 469 zich in deze finale had kunnen bewijzen.

Tijdens het algemeen kampioenschap werden de kaarten opnieuw geschud en dit gaf een verrassende uitslag. Voor de vierde keer in zijn dekhengstencarrière liep Jurre 495 constant optredend naar de hoogste eer. Als algemeen reserve kampioen mocht Jehannes 484 opstellen.

Dit vormde de apotheose van de allereerste online hengstenkeuring van het Koninklijk Frioesch PaardenStamboek. Voor een uitgebreider (foto)verslag van de voorafgaande rubrieken verwijzen wij u graag naar het eerstkomende magazine van Het Showpaard.

(Foto: Kampioen Jurre en Reserve Kampioen Jehannes (Foto: Digishots)