3 tuigpaardhengsten starten onderzoek

Nieuws

Een week nadat het drietal aangewezen vierjarige tuigpaardhengsten tijdens het aanleveren voor het verrichtingsonderzoek huiswaarts werd gestuurd omdat de veterinair ‘plekjes in de mond’ had geconstateerd, kregen ze ditmaal groen licht. Het betreft twee zonen van Dylano en één van regerend ereklassekampioen Fantijn.

Dylano-zoon Lancelot is een zoon van Scodessa sport keur pref (v. Nando) uit de succesvolle fokkerij van Gerard Voorburg met als stammoeder meervoudig kampioene Odessa (Indiaan x Uron). Hij is o.a. de halfbroer van Diesel (v. Unieko) die zich verdienstelijk op de concoursen presenteert. Als eigenaren van Lancelot staan de fokkers Egbert en Els Kruiswijk te boek in combinatie met Black Horses B.V. en Stoeterij Landzicht.

Black Horses is ook de eigenaar van de andere Dylano-zoon, Leffe Blond uit keurmerrie Aderose (v. Patijn). Deze komt uit de bekende Denderose-stam van Peter Schutte waar ook Fantijn uit ontsproot.

Deze is de vader van de voshengst Lofiaal, van Fam. Pos, uit Higurante elite (Colonist x Marvel). Deze hengst komt uit dezelfde merriestam als Fabuleus waar Peters de basis voor heeft gelegd en Gerrie en Gert Jan Hermanussen op voort borduurden.

Kanjer (Urgent x Sire) werd vorige week getoond voor herkansing maar kreeg geen groen licht evenals de al eerder aangewezen Knaller (Cizandro x Talos).

Dus tijdens deze laatste voorjaarseditie van het verrichtingsonderzoek voor de tuigpaardhengsten zullen er drie stallen bezet worden.

Demi van Nispen zal wederom als trainingsleider optreden tijdens dit verrichtingsonderzoek.

Foto: Lancelot (Foto Johnny van Ingen)