Hengstenkeuringscommissie afgetreden

Nieuws

Gaf Het Showpaard in haar nieuwsbericht over de spraakmakende tuigpaardhengstenkeuring afgelopen zaterdag in Ermelo al aan dat het tijd is voor bezinning, het KWPN bestuur heeft daadkracht getoond door actie te ondernemen en meldt het volgende:

De tuigpaardhengstenkeuringscommissie heeft als taak om het door de Fokkerijraad opgestelde en door het Algemeen Bestuur vastgestelde fokkerijbeleid uit te voeren. Onderdeel van de opdracht die zij afgelopen zaterdag hadden uit te voeren was:

breed selecteren en hierbij rekening houden met inteelt en verwantschap en het selecteren van nakomelingen van jonge hengsten, waarbij in de eerste bezichtiging de afstamming alleen positief wordt meegewogen.

Het AB is van mening dat de hengstenkeuringscommissieleden zich afgelopen zaterdag niet aan deze opdracht hebben gehouden en heeft hen vandaag uitgenodigd voor een gesprek op het KWPN-kantoor.

Op basis daarvan hebben de 3 commissieleden Johan Hamminga, Gert Jan Hermanussen en Joop van Wessel zich teruggetrokken...

Alle hengsten die zaterdag niet doorverwezen zijn naar de tweede bezichtiging worden uitgenodigd om op vrijdag 17 januari vanaf 16.00 uur opnieuw beoordeeld te worden…

Ditmaal door de herkeuringscommissie tuigpaard die ook in Den Bosch de tweede bezichtigingshengsten zal beoordelen.

FOTO; Maximiano van Stefan Rozendaal (Foto: Johnny van Ingen)