Het (indoor)seizoen is van start!

Nieuws

Op zaterdag 6 april ging op het jubilerende Indoor Ambt Delden het (indoor)seizoen 2019 van start…

Met een mooie grote groep belangstellenden langs de baan, debuteerde een groot aantal nieuwelingen.

Over vijf groepen verdeeld, maakten 27 jonge paarden hun opwachting waarvan 18 vierjarigen. Zij werden beoordeeld door het gelegenheidstrio Cees Embregts, Marcel Leusink en Jan Rozeveld. Een groot aantal liet met name in de voorhand aansprekende verrichtingen zien. Uiteindelijk verschenen hiervan aan het eind van de avond 5 paarden in de finale.

Omdat dit oefenrubrieken betreft, zijn er geen winstpunten te behalen en kan een paard zonder winstpunten meer dan één seizoen als nieuweling worden bestempeld. Zo kon het gebeuren dat ‘nieuweling’ Jaguar HR (v. Eebert) van Hans Robben die werd voorgesteld door Marcel Ritsma, na vorig jaar in Houten ook al geclassificeerd te zijn, nu opnieuw de eerste plaats werd toebedeeld. Deze vijfjarige werd door Leonie Paijmans en Ad van Korven gefokt uit Dedé (v. Stuurboord). Mark de Groot had meerdere ijzers in het vuur maar koos voor de finale voor eigen fokproduct Kensington (v. Dylano uit Wyomi Landzicht) en mocht hiermee op plek twee opstellen. De tweede Eebert-nakomeling in deze finale was de vijfjarige grote vos Jasper uit Elisa Elarda (v. Stuurboord), gefokt door Lammert en Marius Polinder. Hij werd met eigenaar/rijder Martien Verboord als derde geplaatst, voor Kumalya, een kleindochter van voormalig Topsportmerrie Trudalya (v. Milano) gefokt door Gerard Lokhorst. Deze Fantijn-dochter, in eigendom van en gereden door Henri van Weeghel, is minder groot en heeft een aansprekende manier van lopen vanuit de achterhand en mocht als vierde opstellen voor de andere merrie die deze finale wist te behalen en in de eerste omloop ook opvallend presteerde. Dit betreft Unieko-dochter Kureda die door Sander en Erik Daniëls werd gefokt uit Jureda (Jonker x Hilbert). Ook zij bewoog, in handen van Robbie van Dijk, lekker los door haar lijf en vanuit de achterhand. Nu lukte het niet meer om het front er ook steeds op te houden, dit stond een hogere plaatsing in de finale in de weg. Al met al een aansprekende groep met toekomst!

Bij de hackney nieuwelingen leefde het publiek nog intenser mee en spitste de strijd zich uiteindelijk toe op drie ballerina’s waarbij de publieke voorkeur uitging naar de door Sem de Rooij voorgestelde Princess Yentle (v. Heartland Yahooti). Maar doordat zij de meeste bijval kreeg van het publiek maakte Yentle een aantal keren enkele galopspringen tussendoor. Ardingly’s Hot Chocolate (v. Eclipse Hurricane) bleef constanter met Lambertus Huckriede aan de leidsels en wist ook te imponeren. Zij mochten als eerste opstellen en na Princess Yentle en Sem was de fraaie derde plaats voor Pretty Prince en Jan Jordans. Deze wist tijdens de showtjes tussen de nieuwelingen- en gebruikelijke rubrieken door ook met de meest opvallende aanspanning, een niet alledaags vierspan, in de baan te verschijnen! De kleine maat hackney’s Eagle’s Pocket Rocket en Eagle’s Daylight liepen voorop, gevolgd door de tuigpaarden Barend en Casanova. Zij werden vakkundig voorgesteld door Jordans en werden hiermee de spraakmakers…

Hiermee is het seizoen 2019 geopend en dit belooft een mooie editie te worden!

Foto: Ardingly’s Hot Chocolate (Foto: Johnny van Ingen)