Hubert VDM pakt Oregon trofee

Algemeen

Zes goedgekeurde tuigpaardhengsten kwamen tijdens de KWPN stallionshow in ’s Hertogenbosch op zaterdag 2 februari in de arena voor de Oregon trofee en zorgden weer vool veel enthousiasme bij het publiek.

De vorig jaar goedgekeurde 7-jarige Hubert VDM (Cizandro x Manno) van Jaap van der Meulen debuteerde met Lambertus Huckriede en deed dat met verve. Hij nam het op tegen Jaap van der Meulens Heliotroop (Colonist x Reflex) met Henk Hammers, Delviro HBC (Vulcano x Waterman) van de HBC-Stal met Harry van Middelaar, Indiana (Colonist x Manno) van Wim Cazemier en Ate Veenstra met Klaas Buist, Ditisem (Roy M x Manno) van Jan Muggen met Albert Lueks en Dylano (Plain’s Liberator x Fabricius) van Martin de Groot en Black Horses BV met Mark de Groot.

Na de eerste omloop was al wel duidelijk dat Hubert VDM een serieuze kandidaat voor de overwinning was en hij werd dan ook als eerste binnengeroepen voor Dylano en Indiana, Heliotroop VDM, Delviro HBC en Ditisem. De eerste drie gingen de finale in en weer was Hubert in topvorm. Hij maakte zich groot met zijn front, trad achter sterk onder het lichaam en zette de voorbenen hoog en ruim weg. Dylano moest even in balans komen en ging ook hoog en ruim van de grond. Zijn front is aansprekend maar hij maakte een paar foutjes. Indiana is een luxe hengst met een mooie hals erop. In beweging ging hij niet spectaculair maar wel constant en met afdruk. Het leverde de derde plek op. Dylano was niet constant genoeg voor de overwinning want die ging overtuigend naar Hubert VDM. Heliotroop VDM liep een vlakke koers in een mooie balans. Delviro HBC ging actievol rond maar was iets scheef in de stelling en Ditisem gaat altijd met veel drive en afdruk door de baan en dan is een zesde plaats niet slecht in zo’n veld goede hengsten.

Geert Bouius