Emerson en Manon twee keer kampioen binnen 24 uur!

Nieuws

Na het zadelkampioenschap in Garijp, stond gisteren 22 juli voor de Noordelijke tuigpaardrijders het kampioenschap damesklasse met vierwielige wagen op het programma. Favoriet in deze rubriek was Manon Veerman met Emerson, die een dag eerder al kampioen werd onder het zadel. Het was even werken om hem in de juiste balans te houden, maar door zijn imponerende houding en gangen wist hij dit kampioenschap binnen te slepen.

Joyce Hoving gaf zeer zeker goed partij met Faroda (v. Larix) van Wim van Schadewijk. Deze merrie klom er goed in en ging keurig netjes en constant in het rond. Els Nijenhuis was goed voor plaats drie met de iets vlug bewegende Cetrienes.

 Voordat Manon startte in het kampioenschap, had haar vriend en eigenaar van Emerson Niek Alting, hem al gestart in de ereklasse. Echter was hij hier wat minder flitsend dan in het kampioenschap maar wisten deze rubriek toch op hun naam te schrijven. Margreet Bosma deed goede zaken op haar thuisbasis in Dwingeloo, zij werd met haar Wonder van de Ursahof tweede in deze ereklasse. Cetrienes behaalde ook hier een derde plaats, ditmaal werd hij gereden door de eigenaar Rony Beuving.

Niet alleen Emerson wist twee rubrieken te winnen, ook Darno (v. Saffraan) wist twee oranje linten mee te nemen naar Oldekerk. In de lage limiet wist hij te imponeren in handen van Freerk Helmus en wist zonder discussie deze rubriek op zijn naam te schrijven. In de jeugdcompetitie wordt hij gereden door Janienke Hoek, en ook zij kan goed met Darno overweg en won deze strijd. De tweede plaats in de lage limiet ging naar Harm Jan Veenstra met de ruim bewegende Patijn-merrie Inanda van Willem Clevering. Bij de jeugd wist Gylian Nijenhuis Contant (v. Vulcano) keurig rond te sturen en het rode rozet mee te nemen naar Hijken.

Nico Calis jr presenteerde in de hoge limiet Gesiena (v. Atleet) van Jurjen van der Velden uit Siegerswoude. Deze merrie kwam goed tot haar recht en wist overtuigend deze klasse te winnen. Grandioos (v. Manno) liep een keurige koers in handen van Robin Hoorn zij werden tweede voor de dappere vos Besterly Eribo in handen van Tinus Hahn.

In de fokmerrie rubriek ging de strijd tussen de twee buurvrouwen uit Nieuw-Weerdinge, Grietje Naber en Marieke Scherphof. Beide presenteerden ze deze dag hun competitiepaard in deze fokklasse en met succes.

De ruim bewegende Aron-nakomeling Irona wist te imponeren en liep een constante wedstrijd met goede verrichtingen zij werd in handen van haar eigenaresse Grietje Naber winnares in deze rubriek. Marieke Scherphof had Ibiza (v. Unieko) mee genomen en ook deze merrie wist zich te bewijzen tussen de oudere merries. Zij werden tweede voor Faroda met Albert ten Berge.

Gerard van der Meulen nam de overwinning van de laatste rubriek van deze dag mee naar Wijnjewoude. Hij presenteerde in het span Wapenaar en Gentenaar. De tweede plek was er voor Rony Beuving met zijn Vulcano-nakomelingen Cetrienes en Contant.

Tekst: Anouk Kemkes

Foto: www.anoukkemkesfotografie.weebly.com