Opnieuw spektakel in de straten van Ruinen

Nieuws

‘s Avonds na het Zuidenveld Concours vond het Stratenconcours in Ruinen plaats. Om kwart over zes gingen ze van start met de lage limiet hackney’s. Op de planning stond dat iedere combinatie afzonderlijk één keer heen en weer zouden gaan. Echter kostte dit te veel tijd en werd er na de eerste rubriek besloten om de deelnemers achter elkaar over de zandbodem te laten gaan.  Gastjuryleden waren deze avond Reinder Auwema, Margé Emmens en Klaas Buist.

Ada Donk had er zichtbaar plezier in en reed Rigoletto, die eigendom is van haar zoon Dorian, en wist de rubriek te winnen. Stal Freriks kwam helemaal vanuit Arnhem met de pony’s en Bart presenteerde in deze klasse Best of Both Worlds, de nakomeling van hun eigen hengst Just Jim. Zij werden tweede voor Black Jack met Louise Pieters.

In de ereklasse viel de deelname wat tegen. Hierin startten maar vier combinaties en deze kon de jury in één keer plaatsen. Op kop ging de ruim bewegende Eclipse Fly High met Chantel Freriks. Gevolgd door haar zoon Teun Freriks die de hengst Just Jim voorstelde. Ada Donck wist in de damesklasse ook de overwinning mee te nemen naar huis samen met Rigoletto. Eclipse Fly High werd ook in deze rubriek voorgesteld door Chantel Freriks, zij werden tweede. Stalgenoot Just Jim werd nu gereden door Agnes Arends en werd verdienstelijk derde.

 Bij de tuigpaarden wist Jan Rozeveld met de fleurige vos Femke v.d. Noord (v. Unieko) de eerste plek voor zich op te eisen, gevolgd door Vayacondios die gepresenteerd werd door de goedlachse Nathalie Buwalda. Ada Donck werd derde met Dancing Didaora (v. Plain’s Liberator). De overwinning in de ereklasse ging mee naar Hengelo. Evelien Corbeek kwam aan start met Only the Lonely. Zij wonnen deze rubriek voor John Donck die Zilver D zeer goed presenteerde. Tevens was er winst voor Evelien Corbeek met Only the Lonely in de damesklasse en zadelrubriek.

Bij de dames werden ze gevolgd door plaatselijke favoriet Wonder van de Ursahof met Margreet Bosma. In de zadelrubriek presenteerde Ada Donck Dancing Didadora en zij werden tweede.

Tekst: Anouk Kemkes

Foto: www.anoukkemkesfotografie.weebly.com