Geslaagd eerste promotie concours in Ter Apel

Nieuws

Gisteren 30 april vond bij het sportpark van Ter Apel voor het eerst een tuigpaarden promotie concours plaats. Zeven stallen werden uitgenodigd om hier te starten en organisator Nathalie Buwalda mag terug kijken op een zeer geslaagde dag. Gast jury deze dag was Reint Meems, samen met twee personen uit de paardenwereld uit Ter Apel.

 De organisatie wist vijf mooie rubrieken te regelen. Na de middag begon het programma met de lage limiet wWaar Niek Alting de eerste overwinning van de dag behaalde met de Saffraan nakomeling Gentleman. ‘Wij waren er alle 3 in 1 keer over uit. Een compleet plaatje, veel front, sterk in de achterhand en een mooie ruime voorhand.’ vertede Reint Meems. Op de tweede plaats kwam Bas Haak met zijn chique merrie Fantasy. Die nog iets meer mocht laten zien, maar zeer netjes presteerde in het vroege groene seizoen. Jan Mittendorf volgde met Fenderose gevolgd door Aaldert Berghuis met Favoriet.

 

Ook wist Niek Alting de hoge limiet te winnen. Ditmaal met de Manno nakomeling Emerson. Volgens de jury zaten de eerste en tweede geplaatsten dicht bij elkaar. Maar toch kon Grietje Naber net niet de winst halen met haar Evita en namen zij de tweede plaats in beslag. Annelies Adriaansen kwam op plaats drie met de ruim bewegende Benderose M van Martin Uineken. Nathalie Buwalda deed zelf ook mee en werd vierde met Vayacondios, voor Bonjovi met Aaldert Berghuis.

Een nieuw gezicht in de Noordelijke ereklasse is Jan Boonstra, die vandaag zeer verdienstelijk reed met good old Sunlight. ‘Toen deze combinatie binnenkwam, hadden wij nog niet het idee dat we hem aan kop zouden plaatsen. Maar hoe langer hij in de koers reed hoe beter het ging. Hij reageert super op het publiek en dan maakt hij zich extra mooi’, lichtte Reint toe. Marieke Scherphof had ook veel fans langs de zijlijn. Zij reed met de Larix nakomeling Vlam en eindigde op de tweede plaats. Voor Like to Win met Nathalie Buwalda was plaats drie en Jochum Boonstra met Toby werd vierde.

Bij de dames werd er met de beste drie gestreden om het oranje lint. Manon Veerman met Emerson, Marieke Scherphof met Vlam en Grietje Naber met Evita. Vlam deed er nog een schepje bovenop en won deze rubriek. Manon Veerman moest met Emerson een plaatsje terug en werden tweede voor Grietje met Evita.

Ook de tuigpaarden gereden onder het zadel ontbraken niet in Ter Apel. Zes deelneemsters betraden de ring. Opvallend was hoe Joëlle Scherphof Vlam voor het eerst presenteerde onder het zadel. In de eerste omloop mochten ze als tweede op stellen, maar helaas moesten ze tijdens het overkampen genoegen nemen met de vierde plaats. Manon Veerman won deze rubriek met Gentleman en zo ging Stal Alting met drie overwinningen naar huis. Nathalie Buwalda werd verdienstelijk tweede voor Annelies Adriaansen met Benderose.

Tekst: Anouk Kemkes

Foto: www.anoukkemkesfotografie.weebly.com