Faroda wint nieuwelingenrubriek Dalen

Nieuws

De organisatie van de Zuidenveld vereniging wist ook dit jaar een aantal trainingsavonden in te plannen met een afsluitend concoursje. Zes avonden hebben de leden van het Zuidenveld les kunnen krijgen van Harry van Middelaar. Afgelopen zondag 2 april lieten de deelnemende rijders/rijdsters hun paarden zien aan het publiek. Echter wel wat minder dan voorgaande jaren, omdat het toen steeds op tweede paasdag georganiseerd werd. Gastjury was hengstenhouder Reinie Tewis uit Westdorp, die na de plaatsing kort en goed een toelichting gaf op zijn plaatsing.

De limiet paarden beten de spits af. Winst was er voor Bas Haak met de Waldemar merrie Fantasy die vorig jaar in Dalen de nieuwelingen wist te winnen. Lambert Altena presenteerde hun nieuwe concourspaard Arianne (v. Udo) en nam de tweede plaats in ontvangst. Voor Johan Meijerink die dit jaar twee nieuwelingen heeft en er maar één kan starten in die klasse, was de derde plaats met Crescendo dochter Hinola. Hilbert Meijering sloot de rij met zijn fokproduct Hilanda (v. Delviro HBC).

De nieuwelingenrubriek werd in één keer beoordeeld en de winst was voor Albert ten Berge. Hij presenteerde Faroda (v. Larix ) ‘Een merrie die beschikt over goede techniek en mooi in het front is’, vertelde Reinie Tewis. Grietje Naber nam de tweede plaats in ontvangst met de Aron-nakomeling Irona. Johan Meijerink nam ook in deze rubriek de derde plaats in, ditmaal met Idool (v. Urgent). Harrie van Dijk presenteerde Hilbert Meijering’s fokproduct Ilivira (v. Eebert) en kon plaatsnemen op de vierde plaats.

Helaas waren er in de hoge limiet maar drie aanspanningen, maar toch werd deze rubriek niet in één keer geplaatst. De plaatsing veranderde niets. Gedurende de koers werd Like to Win in handen van Nathalie Buwalda steeds beter en sterker in zijn bewegingen en had het publiek mee. Het oranje lint namen ze mee naar Ter-Apel. Marieke Scherphof presenteerde haar Vlam, die een nette koers liep en tweede werd voor Evita met Grietje Naber.

In de damesklasse waren de rollen omgedraaid. Daar wist Marieke samen met Vlam de winst te pakken en mocht Nathalie met Like to Win plaatsnemen op plaats twee. Vervolgens werden opgesteld: Grietje Naber met Evita, Henny Altena met Arianne en Hennie Meijering met Hilanda, die overigens wel de prijs voor het schoonste geheel mee naar huis nam.

Bij de rubriek aan de lange lijnen kwamen er vier tuigpaarden en één hackney in de baan.  De hackney Highlighter wist met zijn vaste supporter en voor deze rubriek voorbrenger Arjan Bosman de eerste plaats te behalen. Geen misse pas en zeer sterk bewegend gingen ze door de baan. De tweede plaats was er voor Bas Haak met Fantasy, ook deze merrie wist te imponeren. Benderose M van Martin Uineken mocht plaats nemen op de derde plaats, voor de winnaar van de nieuwelingenrubriek Faroda met Albert ten Berge. Han Mittendorff sloot de rij met Helivia van Martin Uineken.

Tuigpaarden gereden door grooms of onder het zadel werden vanwege de matige deelname samen gevoegd in één rubriek. Annelies Adriaansen won overtuigend met Benderose M, een merrie met sterke ruime gangen. André Kluitenberg stapte dit maal achter Evita van Grietje Naber, waar hij normaliter altijd voor staat als groom. Zij eindigden voor Nathalie Buwalda met Like to win.

Tussen de rubrieken door gaf cursusleider Harry van Middelaar twee clinics. Hij bracht de goedgekeurde hengst Image HBC mee en het eigen fokproduct Den Roos. Tijdens de clinics vertelde Harry het éénn en ander over de training van de tuigpaarden.

Ook was Klaas Buist uitgenodigd om een show te geven met de goedgekeurde hengst Indiana. Dion ten Berge presenteerde in het showblokje de hackneyhengst Bjorclenn van der Mast van Marlyse de Weerd.

Tekst & Foto: Anouk Kemkes