Doornspijkse hoofdrollen voor Heideroos, Goldfinger en Fly High

Nieuws

Traditiegetrouw is ook Doornspijk verzekerd van een groep nieuwelingen. Hier was wederom een prominente plaats voor Cizandro. Er werd eerst een voorselectie gehouden in twee groepen. Van de tien finalisten tekende hij maar liefst zeven keer voor het vaderschap waaronder die van de top drie. Wie doet hem dat na? Fiere Heideroos was in Doornspijk de beste van de debutanten. Zij is een halfzus van Den Roos en beschikt eveneens onder andere over veel takt en ruimte. Henk en Harry van Middelaar zijn de fokkers en Harry reed Heideroos voor Wout Liezen naar de overwinning. Hoewel dit de regionale nieuwelingen betrof maakten ook hier de nationale rijders de dienst uit in de top. De eveneens goed optredende Gelane (mv. Larix) werd met Robbie van Dijk goede tweede en Hulony C (mv. Kolonel) van Brian Franken pakte met Henk Hammers de derde plaats, met Giovanni Landzicht (v.Plains Moonwalker) van Stal Landzicht als vierde in handen van Lambertus Huckriede.

Twee dagen na Bennekom werd er ook in Doornspijk al een hackneykampioenschap verreden, ditmaal van de Noordelijke dames. Deze titel werd resoluut opgeëist door Eclipse Fly High (v. Eclipse Moviestar met Chantel Freriks aan de leidsels. Hij werd steeds beter en was de andere negen deelnemers de baas! Voor Black Jack (v. Gallant Monarch) en Louise Doorschodt was de reserve titel. Ook Heartland Goldfinger (v. Heartland Moonshadow) liep heel constant en behaalde daarmee met Joop Schaap de overwinning bij de zes regionale hackney nieuwelingen, gevolgd door Special Apollo in handen van Nico Kemp zien die eveneens overtuigde. Kersverse collega dekhengst Traveller’s Little Boy (v. Baron’s Tycho) van Gebr. Rast kan ook bewegen en was goed voor de derde plaats met Lambertus Huckriede aan de leidsels. Echtgenote Anneke schreef een aantal hackneyrubrieken op haar conto bij evenals een verdiende overwinning met Business in de damesklasse.

Business won uiteindelijk ook de schitterende ereklasse waar veel machtsvertoon werd getoond, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Het was duidelijk dat het publiek grotendeels een andere mening had. Zij sympathiseerden met de in eerste instantie als eerste binnengeroepen Brandy die in de finale naar de tweede plek werd verwezen.

Er werd mooie strijd geleverd in Doornspijk met goed bezette rubrieken en deze verdienden eigenlijk nog wel meer publiek! Mech, de echtgenote van mede-organisator Henk Fikse beseft terdege dat het niet alleen om prestaties in houding en beweging hoeft te gaan om in de sfeer te blijven. Om dat te illustreren bedacht ze een provincieshow, dit werd een succes en paste mooi bij het 35-jarig jubileum. Nu maar hopen dat de komende jaren net zo zonovergoten verlopen…

Tekst & Foto’s: Janneke Berghuis