Tobias op de Jeugdmendag
Tobias op de Jeugdmendag

Eerste aanraking met wedstrijdsport voor Tobias op Jeugdmendag

Sport

Maandag 1 april, tweede paasdag, vond de jeugdmendag van Mendistrict Zuid plaats. Ze reden onder begeleiding een vaardigheidsparcours en twee hindernissen, welke werden begeleid door Constance Groenenveld en Sjoerd Lenssen. De negenjarige Tobias was één van de deelnemers. We gingen erover met hem in gesprek. 

“Ik ben negen jaar en woon in Vorstenbosch. Ik help met de stallen schoonmaken bij Smalltown, en via die weg kwam in aanraking met Fred van Vliet. Hij wilde me wel leren mennen. Dat is de reden dat ik met Gijs, de pony van Fred, op de jeugdmendag in Baarle-Nassau reed”, aldus Tobias. 

Veel geleerd

“Het was voor mij de eerste kennismaking met het mennen in wedstrijdvorm en ik vond het super leuk! Ik heb veel geleerd, bijvoorbeeld dat ik bij vaardigheid ruime bochten moet nemen. De marathon vond ik het leukst, want ik vind het gaaf als je dan een beetje in het rond tolt. En het was ook net iets makkelijker dan de vaardigheid.”

“Het lijkt me leuk om nog een keer mee te doen! Ik had honger als een paard, dus de lunch smaakte extra lekker en Gijs was héél blij met het lekkere gras daar!”

Bron: Tobias / MenSport & Showpaard